Ga terug

Eendeborst met Grand Marnier en een vleugje chocola

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 2 eendeborstfilets
  • - 2 eetlepels Grand Marnier
  • - sap van halve sinaasappel
  • - 100 ml stevige kippenbouillon
  • - 5 gram donkere chocolade blokje v min 55%
  • - klontje koude boter & wat bloem voor beurre manié
  • - zout & peper

Instructies

  • - Snijd de vetkant van de eendeborstfilets diagonaal in. Bestrooi ze royaal met zout en peper aan beide kanten.
  • - Grill de eendeborstfilets op de manier van de video in de blogpost: (http://www.onzefransekeuken.nl/2012/12/zo-bak-je-de-perfecte-eendeborst-magret.html)
  • - Let op: Bewaar het braadvocht - daar heb je een beetje van nodig voor de saus.
  • - Maak tijdens het rusten van de eendeborst de saus (is overigens ook mogelijk om van tevoren te maken, maar dan moet je alleen het braadvocht later toevoegen).
  • - Knijp de sinaasappel uit boven een steelpannetje. Voeg de Grand Marnier toe en de kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg het blokje chocolade toe en roer goed, totdat de chocolade gesmolten is. Voeg 2 eetlepels van het braadvocht van de eendeborst toe en roer. Breng op smaak met zout en peper. Draai nu het vuur laag.
  • - Wrijf een klontje boter met wat bloem tussen met je vingers tot kleine 'bloemklontjes' (beurre manié). Voeg een klontje toe en roer het met een garde door de jus. Herhaal dit proces, totdat je jus de gewenste dikte heeft. Het is de bedoeling dat je een dunne (maar ondoorzichtige) lichtbruine saus hebt. Mocht hij te dik worden voeg dan nog een beetje bouillon en/of braadvocht toe.
  • - Snijd de eendeborstfilets in plakken. Serveer met een beetje van de saus erover. Giet de rest van de saus in een kommetje en zet die op tafel. Zo kan iedereen naar wens nog wat extra saus pakken. Bij ons is die kom in ieder geval zo leeg...