Ga terug

Linzensalade met confit de canard

Totale tijd30 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse keuken

Ingrediƫnten

  • - 150 gram linzen de Puy
  • - 100 gram pitloze druiven
  • - 1/2 rode ui
  • - 1 gekookt bietje
  • - 1 appel pink lady
  • - 2 gekonfijte eendebouten
  • - 1 eetlepel grove mosterd
  • - 1 theelepel honing
  • - 3 eetlepels appelazijn
  • - 6 eetlepels olijfolie
  • - zout en peper
  • - ter garnering: wat fijngehakte verse platte peterselie of kervel

Instructies

  • - Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  • - Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een laagje aluminiumfolie op een bakplaat. Leg daar de gekonfijte eendeboutjes op. Verwarm de boutjes 10 minuten.
  • - Verwijder het vel van de boutjes en haal het vlees van de botjes en trek het een beetje uit elkaar. Doe de stukjes vlees in een kom.
  • - Snipper de ui. Snijd de bleekselderij, biet en appel in kleine blokjes. Halveer de druiven.
  • - Giet de linzen af. Doe ze bij het vlees in de kom. Voeg ui, bleekselderij, biet, druiven en appel toe en roer door elkaar.
  • - Meng de mosterd, honing, olie en azijn goed door elkaar totdat je een mooie vinaigrette hebt. Breng op smaak met zout en peper. Giet ongeveer de helft van de vinaigrette in de kom en hussel alles goed door elkaar.
  • - Verdeel de salade over de borden en garneer met de peterselie. Druppel wat van de resterende vinaigrette om de salade heen (zie foto) en serveer. Bon appetit.

Notities

Adapted from Saveurs magazine (Franstalige versie) - nr 233