Ga terug

Lemoncurd Pavlova

Totale tijd1 uur
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

Voor de meringue

  • - 3 eieren
  • - 150 gram suiker

Voor de afwerking

  • - 6 volle eetlepels zelfgemaakte lemoncurd
  • - 300 ml slagroom
  • - 2 eetlepels suiker
  • - 50 gram amandelschaafsel

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 150 graden. Split de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg dan (terwijl de keukenmachine draait) de suiker toe en laat de keukenmachine op de hoogste stand nog 8 minuten draaien. Als het goed is heb je nu een glad glanzend mengsel (wrijf een beetje tussen je vingers - het moet glad zijn en je mag geen korreltjes meer voelen - anders nog even doormengen, totdat je dat stadium hebt bereikt). Zet een bakplaat klaar en bedek die met bakpapier. Maak een mooie ronde cirkel van het mengsel op je bakplaat (hou overal gelijke dikte aan) en schuif hem in het midden van de oven. Bak de meringue 40 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • - Klop de slagroom met de 2 eetlepels suiker mooi lobbig.
  • - Smeer de lemoncurd op je afgekoelde meringue. Schep de slagroom erop en bestrooi de slagroom met het amandelschaafsel. Serveer en GENIET!!

Notities

Adapted from Simply Nigella