Ga terug

Kaasravioli met walnotensaus

Totale tijd10 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 400 gram ravioli met kaas
  • - 1 volkoren boterham
  • - 100 ml melk
  • - 1 teentje knoflook geperst
  • - 65 gram gepelde walnoten 50 gram voor saus + 15 gram voor garnering
  • - 2 volle eetlepels gehakte bladpeterselie
  • - 70 ml kookroom
  • - 20 ml kookvocht
  • - 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • - Breng een grote pan water aan de kook.
  • - Doe de melk in een diep bord en week de boterham daar een minuutje in. Knijp de boterham vervolgens uit (gooi de melk weg) en doe die in een keukenmachine. Voeg ook 50 gram walnoten, de knoflook en de peterselie toe en meng alles tot een smeuïge massa.
  • - Doe de ravioli in het kokende water en kook volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar (zal maar enkele minuten in beslag nemen). Schep een beetje kookvocht uit de pan en giet dat samen met de kookroom bij het walnotenmengsel. Zet de machine nog even aan om alles nog even goed te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
  • - Giet de kaasravioli af en doe terug in de pan. Giet de walnotensaus erbij en hussel alles voorzichtig door elkaar in de pan. Verdeel de pasta vervolgens over de borden en garneer met enkele stukjes walnoot en besprenkel met een beetje olijfolie. Bon appetit!

Notities

Adapted from Oude Delicious (geen idee welk jaar)