Ga terug

Aardpeer soep

Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 500 gram aardpeer
  • - 1 ui
  • - 1 stengel bleekselderij
  • - 1 prei alleen het wit/lichtgroene deel. Zo'n 150 gram
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 20 gram roomboter
  • - 1 liter kippenbouillon
  • - zout & peper

Desgewenst voor de garnering

  • - 50 gram grofgeraspte kaas met truffel

Instructies

  • - Schil de aardpeer (even klungelen met al die knoesten, maar zet door). Snij de aardpeer in kleine blokjes. Snipper de ui en knoflookteentjes. Snij de prei in dunne ringen en de bleekselderij in kleine blokjes.
  • - Smelt de boter in een soeppan en voeg ui, knoflook, prei en bleekselderij toe. Voeg 1/2 theelepel zout en 1 theelepel peper toe en stoof alles op middenhoog vuur, al roerend, 8 minuten.
  • - Voeg dan de stukjes aardpeer toe en nog 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper. Gaar al roerend nog 7 minuten. Giet dan de bouillon erbij en draai het vuur hoog. Breng het geheel aan de kook. Doe dan een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat alles 45 minuten pruttelen.
  • - Pureer de soep in een blender (dat doe ik, maar het kan ook voor een staafmixer), tot je een fluweelzachte soep hebt. Schep de soep in borden, garneer desgewenst met wat grofgeraspte (truffel)kaas en/of wat druppeltjes truffelolie. Bon appetit!