Ga terug

Vitamineboost soep

Totale tijd30 minuten
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 600 gram broccoliroosjes
  • - 1 ui
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - 300 gram aardappel
  • - 200 gram bladspinazie
  • - 1 liter groentebouillon
  • - 1 citroen
  • - 150 ml Griekse Yoghurt
  • - 2 takjes basilicum
  • - zout & peper

Instructies

  • - Snipper de ui en knoflook. Schil de aardappel en snij hem in kleine blokjes.
  • - Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Zo'n 6 minuten. Voeg dan de broccoliroosjes en aardappelstukjes toe en giet de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur zacht en kook het geheel 20 minuten.
  • - Voeg de bladspinazie toe en kook nog 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer, of in een blender. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • - Hak de basilicumblaadjes fijn en roer die door de yoghurt. Voeg rasp van een 1/2 citroen toe en breng op smaak met een beetje peper.
  • - Voeg nog een beetje citroensap toe aan de soep (ik pers een halve citroen uit) en roer nog even goed. Verdun de soep desgewenst, als hij nog wat te dik is, met een beetje water.
  • - Schep de soep in kommen of borden en garneer ze met een volle eetlepel van de basilicumyoghurt. Bon appetit!

Notities

Adapted from een oude Delicious