Ga terug

Kippenpootjes met lavendel

Totale tijd40 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 12 kippenpoten
  • - 3 eetlepels honing
  • - 4 eetlepels olijfolie
  • - 10 gram roomboter
  • - 3 tenen knoflook
  • - 1 volle theelepel lavendelzaadjes
  • - 50 ml Pastis
  • - 1 dosis/portie saffraandraadjes/poeder
  • - 300 ml kippenbouillon
  • - 100 ml kookroom
  • - zout & peper

Instructies

  • - Doe de kippenpoten in een kom en giet de honing erover. Voeg héél royaal zout en peper toe en hussel alles met je handen goed door elkaar. Verhit de olijfolie en de boter in een grote braadpan en bak de kippenpoten 10 minuten. Draai ze regelmatig om.
  • - Hak de tenen knoflook heel fijn en bak heel even mee. Giet dan de pastis erbij en voeg ook saffraan en lavendel toe. Roer alles even goed en giet dan de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur zacht en stoof de kippenpootjes in 30 minuten langzaam gaar zonder deksel op de pan.
  • - Giet de room erbij en verwarm die even een paar minuten mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer met gebakken aardappeltjes. Bon appetit!