Ga terug

Zalm Spinazie Quiche

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd55 minuten
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 rollen / pakjes bladerdeeg
  • 500 gram zalmfilet
  • 400 gram verse bladspinazie
  • 200 ml crème fraiche
  • 3 eieren
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 bouillonblokjes kruiden - liefst met knoflook
  • bolletje nootmuskaat
  • zout & peper
  • Boter voor invetten taartvorm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.Breng 2 liter water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en doe dan de zalmfilet in de pan. Pocheer de zalm ongeveer 8 minuten. Let op: de zalmfilet moet van binnen 'net' gaar zijn, maar niet rauw. Pocheer, indien nodig, iets langer. Haal de zalmfilet uit het pocheervocht en laat uitlekken.
  • Doe de spinazie in hetzelfde pocheervocht en blancheer 4 minuten. Giet af en druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de spinazie grof en doe in een kom.
  • Verdeel de zalm met je handen in vlokken. Haal daarbij gelijk de graten eruit.
  • Doe de zalmvlokken bij de spinazie in de kom. Voeg crème fraiche toe en breek 2 eieren boven de kom. Doe de pijnboompitten erbij. Voeg royaal nootmuskaat (vers van bolletje geraspt), zout en peper toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Vet een taartvorm (24 cm) in met boter en bekleed hem met bladerdeeg. Zorg ervoor dat het aan de randen een beetje overlapt. Giet de vulling erin en dek de bovenkant af met de 2e rol bladerdeeg. Vouw de overhangende randjes naar binnen en druk ze op de bladerdeegtop. Maak in het midden van de taart een luchtgaatje met je mes. Splits het laatste ei boven een kommetje en gebruik het eigeel om het bladerdeeg mee in te smeren.
  • Schuif de taart in de oven en bak hem 35 minuten. Laat 5 minuten afkoelen, voordat je hem aansnijdt. Bon appetit!

Notities

Adapted from Franstalige Saveurs Nr 189