75gramgepelde walnoten+ eventueel wat extra helften voor de garnering
2eetlepelscacaopoeder
Instructies
Meng de koffie met 175 ml Baileys in een grote platte ovenschaal. Doop de helft van de lange vingers in het vocht en draai ze om. Zorg ervoor dat ze aan beide kanten vocht opnemen, maar niet te nat worden. Leg de geweekte lange vingers naast elkaar in een lasagneschaal. Als het goed is bedek je zo de hele bodem.
Splits de eieren ( je hebt 2 dooiers en 1 eiwit nodig). Klop de dooiers met de suiker in 5 minuten tot een dik bleek mengsel en spatel er dan de resterende 75 ml Baileys en de mascarpone door. Hak de walnoten in stukjes en spatel ze door de crème.
Klop het eiwit stijf (kan met de hand, maar ik ben lui en doe het met een mixer). Spatel dat heel rustig door de crème, zodat het lekker luchtig blijft (dus niet teveel handelingen). Smeer de helft van het mengsel over de lange vingers.
Dep nu de resterende lange vingers aan beide kanten in de Baileys-espresso en dek de 1e laag mascarponecrème ermee af. Smeer 2e het restant van de mascarponecrème over deze 2e laag lange vingers. Dek de schaal af met keukenfolie en zet minimaal 6 uur in de koelkast. (ik hou één nachtje aan).
Bestuif de tiramisu vlak voor het serveren (met een zeefje) met cacaopoeder en garneer desgewenst met wat mooie halve walnoten. Enjoy!
Notities
Adapted from Bewerking van recept - Foodblog 'Zoet & Verleidelijk' en 'Nigella Express' van Nigella Lawson