Ga terug

Varkenshaas met salie

Varkenshaas met salie uit de rookoven
Gang: Main Course
Porties: 4

Ingrediënten

  • 600 gram varkenshaas (2 x 300 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 12 gram salieblaadjes
  • 50 ml olijfolie
  • rasp van 1 citroen + 2 eetlepels citroensap
  • zout en peper
  • klontje boter

Instructies

  • Doe de knoflook, salieblaadjes, olijfolie, citroenrasp, citroensap, zout en peper in een keukenmachine. Meng het tot een grove marinade.
  • Leg de varkenshaasjes in een platte schaal en smeer ze aan beide kanten in met de marinade. Dek de schaal af met folie en zet een uur of twee weg in de keuken.
  • Rook de varkenshaasjes tien minuten in de rookoven. Ik gebruik Hickory houtsnippers voor het roken.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaasjes rondom bruin. Zo'n twee minuten per kant. Leg de varkenshaasjes op een bakplaat en schuif die in de voorverwarmde oven. Laat de varkenshaasjes nog zo'n 10 minuten verder garen in de oven. De exacte tijd hangt uiteraard af van de dikte van je haasjes en je persoonlijke voorkeur, dus goed opletten. (Ik zit zelf altijd rond de tien minuten voor een rosé variant).
  • Haal de varkenshaasjes uit de oven en dek ze af met aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten en snijdt het daarna in niet al te dunne plakken. Bon appetit!