Onze Franse Keuken

Selderijsalade met dadel en walnoot

selderijsalade met dadel en walnoot

Salades | maart 16, 2025 | By

Selderijsalade met dadel en walnoot. De basis van deze salade is selderij, appel, komkommer, veldsla en peterselie. Daar gaan vervolgens dadels en walnoten doorheen. De romige dressing met parmezaanse kaas en dille maakt hem helemaal af. Een instant favoriet hier in huis.

Deze selderijsalade met dadels en walnoot is gebaseerd op een Instagram reel. Je kent het wel. Even op je telefoon scrollen en voor je het weet ben je een uur verder en heb je alleen maar domme filmpjes zitten kijken. Dit recept is een bewerking van de ‘Carmel Forest Spa Celery Salad’ die Sarah Lasry laat zien.

De hoeveelheden die zij gebruikt in haar reel zijn wat overdadig zullen we maar denken. Ik heb dat recept als uitgangspunt genomen en een beetje aangepast. Ik moet zeggen – wij zijn hier echt allemaal fan. Ik vind vooral de dressing heel verrassend. Die parmezaan in combinatie met de mayonaise, dille en Maple sirop is echt top.

De stukjes dadel zijn ook echt een hele goede tip. Ik voeg zelf ook wat walnoot toe.

Deze selderijsalade met dadel en walnoot is ook een hele goede om op tafel te zetten bij een BBQ. Hij is namelijk lekker crunchy en fris van smaak. Lekker voor bij de ‘gegrilde lamskotelet‘ bijvoorbeeld.

Selderijsalade met dadel en walnoot

Selderij, appel, komkommer, veldsla, peterselie, dadel en walnoot met romige parmezaan dille dressing
Voorbereidingstijd15 minuten
Course: Salad
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: selderijsalade
Servings: 4
Author: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 appel
  • 1 komkommer
  • 1 handje veldsla
  • 1 handje bladpeterselie grof gehakt
  • 7 dadels ontpit
  • 5 walnoten

Romige parmezaan-dille dressing

  • 20 gram parmezaanse kaas versgeraspt van een blokje
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 10 gram verse dille = 2 volle eetlepels fijngehakt
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Ahorn Siroop = Maple Sirop
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en doe ze in een slaschaal.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes (ik schil de appel niet). Doe bij de bleekselderij in de schaal.
  • Snijd de komkommer in blokjes (wederom – ik schil de komkommer niet). Hou dezelfde grootte aan als van de selderij en appel. Doe in de schaal.
  • Voeg een handje veldsla en de grof gehakte peterselie toe.
  • Snijd de dadels in kleine blokjes. Voeg toe.
  • Kraak de walnoten en hak de noten grof. Voeg toe.
  • Maak de dressing. Meng de versgeraspte parmezaanse kaas door de mayonaise. Giet de olijfolie erbij en het sap van de citroen. Voeg de fijngehakte dille toe en knijp het teentje knoflook uit boven de dressing. Dan nog de Maple Sirop erbij en wat zout en peper. Goed mengen en je dressing is klaar.
  • Giet de dressing in de schaal en hussel alles goed door elkaar. Bon Appetit.

2 Comments

  1. Mieke Dinkelaar

    maart 16, 2025 at 5:50 pm

    Lijkt me heerlijk.. staat op mijn lijstje

    Reply
  2. Nella Dubbeldam

    maart 29, 2025 at 2:15 pm

    Echt heerlijk, Lisette. Ik heb zitten smullen. Wordt deze lente ook hier een favoriete lunch. Al aan verschillende adressen doorgestuurd. Dank je wel!
    Nella (allereerste kookcursus)

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress