Onze Franse Keuken

Groene bonen salade met mozzarella

groene bonen salade

Bijgerecht, Salades | maart 26, 2023 | By

Groene bonen salade met mozzarella, champignons en chorizo. Een heerlijk bijgerecht en net weer even anders. Ik gebruik voor deze salade een combinatie van sperziebonen en snijbonen. Een simpele vinaigrette erover en genieten maar.

Dit is nou een eenvoudig maar ontzettend smaakvol bijgerecht. Ik gebruik express twee verschillende soorten bonen om het een beetje interessant te houden, maar je kunt uiteraard ook voor slechts één van de twee gaan.

groene bonen salade met mozzarella

Ik ben gek op bonen in een salade. Eén van mijn grote favorieten is toch wel mijn zomerse salade met haricots verts en perzik. Daarvoor is het helaas nog een beetje te vroeg in het seizoen en daarom bedacht ik deze nieuwe variant. Ik had nog wat chorizo over van mijn gevulde champignons uit de oven van vorige week en besloot dat te benutten voor dit recept.

Ik noem dit gerecht een ‘salade’, want ik serveer hem koud. Je kunt hem ook prima warm serveren hoor. Ook lekker als lunch. Stukje knapperig stokbrood erbij en genieten maar.

Ik bak de chorizo samen met de champignons en de rode uienringen. Ik schep alles uit de pan en doe ze bij de gekookte bonen in een kom. Dan maak ik de dressing heel snel in de nog warme pan. Gewoon een kwestie van een beetje olijfolie toevoegen aan het achtergebleven braadvocht. Een beetje knoflook erbij en dan afblussen met wat witte balsamico azijn. Een theelepel grove mosterd erdoorheen roeren en klaar ben je. Nou als dat niet simpel is dan weet ik het ook niet meer.

groene bonen salade

Ik giet de dressing over de gekookte bonen, geef een paar draaien aan de pepermolen boven de kom. Dan hussel ik alles door elkaar en laat het vervolgens even lekker minstens een half uurtje staan, voordat ik het opdien. Op die manier kunnen de smaken lekker intrekken. Voor het opdienen alleen nog een beetje mozzarella over de groene bonen salade verdelen en smullen maar.

groene bonen salade met mozzarella chorizo en champignons

Fijne zondag allemaal en tot volgende week.

Groene bonen salade

Totale tijd45 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: groene bonen salade
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 180 gram snijbonen
  • 100 gram haricots verts (dunne sperziebonen)
  • 35 gram chorizo
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1/2 bol buffel mozzarella

Bereiding

  • Snijd de puntjes van de bonen. Snijd de snijbonen in stukjes van 2 à 3 cm en doe hetzelfde met de haricots verts. Kook de bonen beetgaar. Ik doe dit in aparte pannen, want de snijbonen moeten over het algemeen wat langer dan haricots verts. Giet af en doe bij elkaar in een grote kom.
  • Snijd de chorizo in kleine blokjes, de champignons in plakken en de ui in dunne ringen.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg chorizo, champignons en ui toe. Let op; je hoeft geen olie toe te voegen, want daar zorgt de chorizo wel voor. Bak alles tot de champignons mooi gaar zijn. Schep alles uit de pan bij de bonen.
  • Zet het vuur uit en doe twee eetlepels olie in de nog warme pan. Knijp de knoflook uit boven de pan en roer door de olie. Blus af met de witte balsamico azijn en roer dan de mosterd erdoor. Giet de warme vinaigrette over de bonen.
  • Geef een paar draaien aan de pepermolen boven de kom en hussel vervolgens alles goed door elkaar. Dek af en zet minstens een half uurtje weg om de smaken op elkaar in te laten trekken.
  • Schep de salade op een schaal, verdeel de mozzarella erover en serveer. Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress