Onze Franse Keuken

Start nieuw Blogseizoen – winter 2022

Rondom La Panacée | november 16, 2022 | By

Hallo allemaal. Daar ben ik weer. Hebben jullie me gemist? Een half jaar vliegt voorbij, blijkt. Mijn laatste blogpost plaatste ik eind mei. Nu is het half november. Hmmm…Watskeburt? Best veel, eerlijk gezegd. Dus hoog tijd om jullie even bij te praten en de plannen voor mijn blog voor de komende wintermaanden toe te lichten.

Zo. Het is wel weer even wennen hoor. Een blogpost schrijven na al die tijd. We hebben een heel druk, mooi, maar ook bewogen seizoen achter de rug op La Panacée. Het was zo fijn om onze vaste gasten weer terug te zien. Ook hebben we veel leuke nieuwe gasten mogen ontvangen.

Daarnaast draaiden wij dit seizoen vier kookvakanties. Twee in juni en twee in september. Wat hebben we gelachen en gave culinaire uitstapjes gemaakt. Onze gasten hebben heerlijk staan kokkerellen in onze buiten kook studio:

Wat wij vooraf nooit hadden bedacht, is dat we ook in de kookvakanties veel terugkomers hebben. Wat een eer. De gasten van de laatste kookweek hebben zelfs tijdens de vakantie alvast geboekt voor komend jaar. De data voor onze kookvakanties 2023 staan sinds vandaag online, maar één week is dus al volgeboekt.

Verdrietig nieuws

Zoals gezegd was het ook een bewogen seizoen. Helaas verliep onze twee kookweek eind Juni heel anders dan gehoopt. Gedurende deze kookweek kregen wij namelijk slecht nieuws uit Nederland. Mijn moeder, die al langere tijd ziek was, ging ineens heel erg snel achteruit. Begin juli is zij overleden en dus vertrokken wij halsoverkop met ons gezin naar Nederland voor een begrafenis. Tijd om stil te staan bij deze verdrietige gebeurtenis was er niet, want wij moesten daarna natuurlijk gelijk weer terug om onze gasten te ontvangen voor de zomervakantie.

De warmste zomer tot nu toe

En wat voor een zomervakantie. De warmste La Panacée zomer tot nu toe met meerdere hittegolven. Half augustus leek het hier qua natuur wel herfst. Al het gras was geel en de blaadjes aan de bomen dor en bruin. Op een middag vlogen ineens twee van die enorme grote geel-rode blusvliegtuigen laag over. Dat hebben we hier nog nooit eerder meegemaakt. Er bleek een grote bosbrand te woeden in de omgeving van Rocamadour (dit pelgrims stadje ligt op een half uurtje rijden bij ons vandaan). Gelukkig was de brand daar vrij snel weer onder controle en hebben wij hier in deze contreien verder geen overlast gehad van de extreme droogte. Onze gasten bleven tijdens de warmste dagen voornamelijk bij ons op het terrein en zochten verkoeling in het zwembad en in de schaduw van onze enorme lindebloesems.

Rust in de tent

Nu is het seizoen voorbij en is er rust om stil te staan bij alle gebeurtenissen. Ik gun mijzelf daar nu ook echt even de tijd voor. Dit verklaart ook de blog stilte. Ik had er gewoon even geen ruimte voor in mijn hoofd. Deze komende wintermaanden ga ik het vooral rustig aan doen. Lekker genieten van ons gezin en hobbies (koken, wandelen, lezen). Uiteraard ga ik daarnaast natuurlijk samen met Arjan de gebruikelijke onderhoudsklusjes uitvoeren op ons terrein.

Blogplanning

Ik ga me qua koken deze winter vooral richten op recepten, die geschikt zouden kunnen zijn voor onze kookvakanties. We willen onze terugkerende gasten natuurlijk wel gave nieuwe gerechten laten bereiden. Daarnaast heb ik ook al een aantal voorgerechtjes voor de feestdagen in mijn hoofd.

Vanaf heden zal ik één keer per week – op zondag – een nieuw recept online zetten.

Bedankt voor jullie geduld en voor het volgen van mijn blog. Tot zondag!

1 Comment

  1. Carolien

    november 21, 2022 at 5:11 pm

    Beste Lisette, wat een verdrietig nieuws dat je moeder is overleden! Dat zal heel zwaar geweest zijn voor je zo middenin jullie seizoen. Heel begrijpelijk dat je dit moet verwerken.
    Het ging wel door mijn hoofd dat je misschien gestopt zou zijn met je blog. Maar zie, je bent er weer. Lees je blog graag en kies regelmatig je recepten om te koken. Sterkte en neem je rust.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress