Onze Franse keuken

Geroosterde groente met mierikswortel dressing

geroosterde groente

Bijgerecht, Groentes | maart 31, 2021 | By

Geroosterde groente met een mierikswortel dressing. Dit vind ik nou een ideaal bijgerecht. Alleen even wat groente in grove stukken snijden. Beetje olie en kruiden erover en hup de oven in. Af laten koelen en dan een frisse dressing met mierikswortel erover. Heerlijk.

Geroosterde groente met frisse mierikswortel dressing. Super simpel om te maken en door de dressing is hij toch net even anders. Je kunt de groente ruim van tevoren roosteren in de oven. Voor deze versie gebruik ik radijsjes, gele en rode paprika, courgette, aubergine, knoflook en pastinaak. Ik serveer deze schotel lauwwarm, maar koud is hij ook heerlijk.

Je kunt hem prima op tafel zetten bij de Paas brunch. Serieus. Gewoon een soort gezonde tegenhanger voor al die heerlijke chocolade paaseitjes.

Ik gebruikte deze mierikswortel dressing trouwens al eerder. Kijk maar eens naar deze: Tomatensalade met mierikswortel vinaigrette. Ook die staat trouwens leuk op de Paas tafel. Het is maar een idee….

Ik wens jullie allemaal een heel vrolijk Pasen!

geroosterde groente met mierikswortel dressing

Geroosterde groente met mierikswortel dressing

Een ideaal bijgerecht. Geroosterde groente uit de oven met een frisse dressing op basis van mierikswortel
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: geroosterde groente
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 pastinaak
  • 10 radijsjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de mierikswortel dressing:

  • 1 theelepel mierikswortel uit een potje
  • 2 eetlepels appel azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet twee bakplaten klaar.
  • Snijd de courgette, aubergine, gele en rode paprika en de pastinaak in grove blokken (zie foto). Laat de radijsjes heel – of halveer ze als ze aan de grote kant zijn.
  • Snijd de knoflook in plakjes.
  • Doe de groente in een kom en strooi de provencaalse kruiden, zout en suiker erover. Giet de olijfolie erbij en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de groente over de bakplaten (let op: zorg dat het enkele lagen zijn en dat de groente dus niet op elkaar ligt.
  • Schuif de bakplaten in de voorverwarmde oven en rooster de groente 20 minuten.
  • Haal de groente uit de oven en laat afkoelen. Je kunt de groente na het afkoelen afdekken en tot gebruik wegzetten in de koelkast.
  • Maak de dressing: klop de ingrediënten(mierikswortel, azijn, olie, zout en suiker) door elkaar tot een mooie gladde dressing.
  • Op het moment van serveren. Hussel de dressing door de groente, verdeel de groente over een serveerschaal en zet op tafel. Enjoy!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment