Onze Franse Keuken

Courgette-Prei soep met Lemon pepper

courgette-preisoep

Soepen | maart 24, 2021 | By

Courgette-Prei soep. Vandaag weer eens een soepje. Deze versie is lekker fris-pittig door het gebruik van Lemon pepper.

De Lemon-pepper die ik gebruik komt uit het leuke gele blikje van Jonnie Boer. Een paar weken geleden zagen jullie al een ander blikje langskomen – de Baharat kruiden. Ik heb een heel rijtje van deze blikjes op de rand van mijn afzuigkap staan. Dus wie weet zie je binnenkort nog een variant en NEE, ik word niet gesponsord door Euroma. Ik vind het gewoon echt fijne kruidenmengsels en vrolijke blikjes.

courgette soep met lemon pepper

Het fijne van courgette soep vind ik, dat je het zo’n toegankelijke basis is. Door een beetje te spelen met specerijen en kruiden kan je er eindeloos mee variëren. Dit is overigens niet zo’n kindvriendelijke versie, want hij is best pittig. Alhoewel, dat ligt er natuurlijk aan hoeveel Lemon pepper je toevoegt. Gewoon een kwestie van een beetje uitproberen. Ik hou het zelf overigens vrij bescheiden met slechts 1/2 theelepel. Dat vind ik persoonlijk pittig genoeg. Ik breng verder nog wat extra frissigheid aan met een beetje citroenrasp.

courgette preisoep met lemon pepper

Courgette-preisoep met Lemon pepper

Een heerlijke fris-pittige soep
Voorbereidingstijd25 minuten
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: courgettesoep
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 120 gram prei in dunne ringen (alleen het wit en lichtgroene deel)
  • 500 gram courgette in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 theelepel Lemon Pepper
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 citroen je hebt alleen een beetje verse rasp nodig (van max. 1/2 citroen)
  • zout indien gewenst

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Fruit de ui een minuut of 5 op middelhoog vuur, totdat de stukjes mooi zacht en glazig zijn.
  • Voeg de preiringen en blokjes courgette toe. Knijp de knoflook uit boven de pan en roer de Lemon Pepper erdoorheen. Bak, af en toe roerend, een minuut of 2.
  • Giet dan de bouillon erbij, draai het vuur hoog en breng aan de kook. Draai zodra alles kookt het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in je keukenmachine, proef en breng op smaak met een beetje citroenrasp (let op: niet meteen alle rasp van 1/2 citroen toevoegen – kwestie van proeven en toevoegen voor zover nodig….) Proef nogmaals en breng indien nodig verder op smaak met nog wat extra Lemon Pepper, een beetje zout en/of een beetje extra citroen rasp. Bon appetit!

3 Comments

  1. Ankie

    maart 24, 2021 at 5:17 pm

    Hoi Lisette, ik heb hier ook 2 blikjes staan, ook op de afzuigkap 🙂 Vadouvan en Al-andalus. Nog nooit gebruikt… zal eens op zoek gaan naar recept hiervoor. Jij suggesties?

    Reply
  2. Rob Gruintjes

    maart 24, 2021 at 5:58 pm

    Voor jouw Vadouvan: visfilet bestrooien met vadouvan en zacht bakken in olie of boter. Curry maken van ui, pompoen, prei, cocosmelk en wat je er verder lekker in vindt. Opdienen met basmati rijst en koriander erover.

    Reply
    • Lisette

      maart 31, 2021 at 8:40 am

      Hi Rob, klinkt heerlijk. Ga ik zeker een keertje maken.

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress