Onze Franse keuken

Terug van zes maanden weggeweest….

Uncategorized | december 1, 2020 | By

Hi guys. Daar ben ik weer. Dat is lang geleden hoor ik jullie denken. Klopt. Een half jaar om precies te zijn. Op 1 juni zette ik mijn laatste blogpost over onze eerste lock-down online. Wat waren we opgelucht dat we toch een hoogseizoen mochten draaien. Onwetend dat een andere storm op het punt stond om los te barsten. Voordat ik weer nieuwe recepten ga plaatsen wil ik eerst uitleggen, waarom jullie zes maanden lang niets van mij hebben vernomen.

Ondanks de lock-down ben ik zo goed als de hele maand juni in Nederland geweest. Mijn vader werd eind mei namelijk onverwacht heel erg ziek (geen Covid). Zo ziek helaas, dat hij half juni, in ons bijzijn, is overleden.

Tijd om bij dit intens verdrietige verlies stil te staan was er niet, want een week na de crematie startte ons hoogseizoen. Arjan heeft zich tijdens mijn afwezigheid een slag in de rondte gewerkt om hier op La Panacée alles startklaar, en waar nodig Covid-proof, te krijgen. Daarnaast moest hij natuurlijk ook onze meiden door de laatste thuisschool weken zien te loodsen.

Ons hoogseizoen verliep daarna gelukkig heel goed. Het was voor ons wel een tandje intensiever dan normaal door alle extra Corona maatregelen en de emotionele rollercoaster.

Begin september draaiden we onze eerste Covid proof kookvakantie in onze nieuwe buiten kook studio. Dat was echt helemaal top.

Arjan heeft de studio zelf in recordtijd gebouwd en hij is echt prachtig. Vanaf nu gaan we tijdens alle kookvakanties in deze buiten studio koken. Hier is een impressie van de kookweek:

In de loop van september laaide het aantal Covid-besmettingen helaas weer op en werden de maatregelen aangescherpt. Dat betekende een voortijdig einde van ons seizoen. Tijdens de herfstvakantie ontvingen wij geen gasten, maar zaten we tegen een tweede lock-down aan.

Na een pittig seizoen was er toen dus ineens rust. Tijd om bij te tanken. Alles eens even rustig te laten bezinken. De boel winterklaar te maken, een beetje te klussen, met de meiden op pad in de omgeving en vooral om te doen waar we zin in hadden.

Nu is het alweer december. We zitten hier halverwege onze 2e lock-down. De eerste versoepeling is afgelopen weekend doorgevoerd. We mogen nu weer 20km van ons terrein af (in plaats van 1 kilometer). We moeten uiteraard wel een formulier bij ons hebben en binnen drie uur weer terug zijn, maar vooruit. Een kerstvakantie in Nederland zit er ook niet in dit jaar. Het is helaas niet anders.

En het bloggen? Tja, Bloggen. Nou eerlijk gezegd stond mijn hoofd er totaal niet naar. Even totaal geen inspiratie. Vandaar dat ik de boel gewoon even lekker de boel heb gelaten.

Tot nu. Het is tijd om het weer op te pakken. Rustig aan. Gewoon zoals het komt. Dus daarom deze blogpost op 1 december – de start van de feest maand. Precies zes maanden na mijn laatste bericht. Een mooi moment om met nieuwe energie aan de slag te gaan.

Ik heb bedacht dat ik me vooral op comfort food ga richten de komende tijd. Het eerste recept zet ik komend weekend voor jullie online.

Veel liefs, Lisette

Comments

 1. Leave a Reply

  Diana
  december 1, 2020

  Wat een nare tijd hebben jullie achter de rug. Gecondoleerd met je vader.
  Fijn dat alles weer een beetje normaal is, die 20km is een hele verbetering. Ik kijk uit naar je
  nieuwe recepten.

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 1, 2020

   Dank je wel Diana – ja, we zijn heel blij met de versoepelingen.

  • Leave a Reply

   Gonnie
   december 1, 2020

   Fijn dat je weer terug bent van een lastige tijd.
   Succes

  • Leave a Reply

   Jacqueline
   december 15, 2020

   Hoi Lisette, kijk regelmatig op je site en heb al heel wat receptjes gemaakt. Echt leuk hoe je dat doet. Dank daarvoor. Gecondoleerd met het overlijden van je vader. Bijzonder hoe je zo open en persoonlijk schrijft op je blog. We kennen elkaar niet maar heb vaak het idee dat ik bij je aan de keukentafel zit. Lieve groet uit Amsterdam, Jacqueline

   • Leave a Reply

    Lisette
    december 16, 2020

    Hi Jacqueline, wat lief – dank je wel.

  • Leave a Reply

   Adriaan en Sandra
   april 18, 2021

   Gecondoleerd met het overlijden van je vader. Wat een moeilijke tijd hebben jullie achter de rug. Heel veel sterkte nog gewenst. Maar ook alvast een heel goed zomerseizoen gewenst!!!Hopelijk gaat het verder ok met jullie!!

 2. Leave a Reply

  Liane
  december 1, 2020

  Wat fijn dat je er weer bent. Sterkte om het verlies van je vader een plekje te geven. En dank voor het leuke filmpje.

 3. Leave a Reply

  Marloes
  december 1, 2020

  Lieve Lies, gecondoleerd met het verlies van je vader. Wat een nare periode. Regelmatig als ik vlakbij ze langs reed aan je gedacht. Veel sterkte en liefs van ons.

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Hi lieve Marloes, dank je wel. Ja, heel onwerkelijk dat paps er zomaar tussenuit gepiept is. Bedankt voor je lieve reactie.

 4. Leave a Reply

  Joan de jong
  december 1, 2020

  Nice to have you back Lisette, look forward to your recipe’s. We miss Henny so much, chat with Marijke every now and then. She seems to be doing OK.

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Hi Joan, yes I can imagine how hard it must be for Cees and you to miss your dear friend. It still seems a bit unreal. Mum is doing ok and I know she really appreciates chatting with you. Hope to see you again after the ‘Covid’. Big hug for you, Cees and the family.

 5. Leave a Reply

  Agnes
  december 1, 2020

  Hai Lissette, Ik zag je berichtje op Insta en dacht moet dan toch even op je blog kijken.
  Wat een heftige periode heb je achter de rug. Gecondeleerd met het overlijden van je vader. Wat verdrietig. Ik wens jullie alle sterkte. En neem vooral je tijd. Maar leuk dat ik je toch weer even op Insta tegen kwam 😉 Groetjes Agnes

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Hi Agnes, dank je wel. Gelukkig gaat het goed hier en nemen we inderdaad rustig de tijd. Lief dat je even een berichtje stuurt.

 6. Leave a Reply

  Maaike Huizer
  december 1, 2020

  Wat fijn dat je het bloggen weer oppakt.
  Ik wens jullie, ondanks alle beperkingen, een mooi winterseizoen met vooral veel tijd voor elkaar en voor jezelf.
  Knuffel, ook van Anne.

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Hi Maaike, dank je wel. Zo fijn dat jullie bij ons waren in september. Dikke knuffel, ook aan Anne uiteraard

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Dank je wel Marc. Lief dat je een berichtje stuurt.

 7. Leave a Reply

  Jan van Oordt
  december 1, 2020

  Allereerst mijn condealances met het verlies van je vader en heel veel sterkte en courage om het verlies te kunnen dragen. Neem je tijd!! Als volgers van je site, we komen niet om van de honger, er staan reeds genoeg recepten om ze alsnog een keer uit te voeren. Belangrijkste is om voorzichtig en gezond te blijven. Hier in Cotes d,Armor zitten we nog steeds relatief veilig. Nogmaals sterkte en we blijven naar jullie uitkijken. JAN.

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Hi Jan, dank je wel voor je troostende reactie. Wij blijven zeker voorzichtig en hopelijk gezond. Jullie ook veel sterkte en gezondheid toegewenst in Cotes D’Armor.

 8. Leave a Reply

  Marie-José In der Maur
  december 1, 2020

  Ontzettend leuk zoals je het beschrijft Lisette!
  Tot de volgende blog!

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Dank je wel Marie-José en inderdaad tot de volgende blog.

 9. Leave a Reply

  Adriana
  december 1, 2020

  Gecondoleerd met het verlies van je vader, ik wens je veel sterkte.

  • Leave a Reply

   Petra
   december 1, 2020

   Gecondoleerd Lisette met het overlijden van je vader. Heel heftig allemaal. Blij weer iets van je te horen en fijn dat het verder goed gaat met jullie. Ik kijk weer uit naar je heerlijke recepten.

   • Leave a Reply

    Lisette
    december 4, 2020

    Hi Petra, dank je wel. Super troostend al deze lieve reacties.

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Dank je wel voor je troostende berichtje Adriana. Heel fijn.

 10. Leave a Reply

  Milienne
  december 1, 2020

  Hi Lisette en Arjan en meiden, allereerst gecondoleerd met het verlies van jullie (schoon)vader en opa.
  Logisch dat er even niet geblogd werd, ik snap dat je ghoofd daar helemaal niet naar stond…

  Wat ziet die buitenkeuken er fantastisch uit zeg! Heb je top gedaan Arjan! En ook heel erg fijn denk ik, dat jullie eigen huis niet zo druk bevolkt wordt tijdens de kookweken…en geen gedrang meer bij de afwas?

  Ben blij dat jullie weer ‘online’ zijn en kijk uit naar nieuwe recepten!

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Hi Milienne, dank je wel. Ja, die buitenkeuken heeft hij knap in elkaar gedraaid hè?! Echt zo gaaf en werkt inderdaad ook top.

 11. Leave a Reply

  Frans Bakker
  december 1, 2020

  Goed weer een bericht te ontvangen. Jullie gecondoleerd met het verlies. Gaan de meiden er een beetje goed mee om? Kijk uit naar nieuwe blogs/recepten. Hou jullie taai daar… Frans

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Hi Frans, dank je wel. De meiden doen het goed en gaan er goed mee om gelukkig.

 12. Leave a Reply

  Els Vogelenzang
  december 1, 2020

  Gecondoleerd met het verlies van je vader. Els

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Dank je wel voor je lieve reactie Els.

 13. Leave a Reply

  Gaby Gijsberts
  december 1, 2020

  Gecondoleerd met je vader, Lisette. Wat een verdrietig nieuws. Wel fijn weer van je te lezen. Veel sterkte voor jullie allemaal! Lieve groeten, Gaby

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Hi Gaby, dank je wel. Ja, het voelt goed om weer te schrijven. Moest even de drempel over, maar alle lieve reacties brengen heel veel troost en dat is ook fijn.

 14. Leave a Reply

  Anna de Nijs
  december 1, 2020

  Gecondoleerd Lissette met het verlies van je vader, sterkte voor de komende tijd. Ik geniet van je recepten en wat hebben jullie een geweldig leuke foto hierboven geplaatst. Geniet van de decembermaand met groet, Anna

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Bedankt Anna, ja – ik ben zelf ook heel blij met die foto. Is gemaakt door een hele lieve dierbare vriendin – en daardoor extra speciaal.

 15. Leave a Reply

  Alda Boudewijn
  december 1, 2020

  Beste Lissete & Arjan nog gecondoleerd met het overlijden van je vader. Ik zeg ook bij deze net als de andere comments neem je tijd. Het is weer fijn en leuk wat van jullie te horen. Heel veel sterkte met vriendelijke groet Alda Boudewijn

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Dank je wel Alda, we nemen zeker onze tijd. We rommelen lekker aan met zijn viertjes.

 16. Leave a Reply

  dorine jambroes
  december 1, 2020

  Wat een verdriet, gecondoleerd.. en wat zal vader en opa gemist worden.
  Veel troost en sterkte gewenst ,Dorine

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Dank voor je lieve reactie Dorine.

 17. Leave a Reply

  Joke
  december 1, 2020

  Een pittige tijd dus achter de rug Lisette? Gecondoleerd met het verlies van je vader. Neem je tijd om dit te verwerken en laat je vooral leiden door wat je aankunt. Natuurlijk kijken we als trouwe volgers uit naar je blogs en recepten, maar er is natuurlijk al heel veel; daar kunnen we wel even mee voort hoor? Sterkte en succes met alles!! Groetjes, Joke

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Hi Joke, dank je wel. Doe ik zeker.

 18. Leave a Reply

  Annette
  december 2, 2020

  Wens jullie sterkte in deze voor iedereen lastige tijden. Weet zeker dat jullie kracht uit al deze lieve reacties kunnen putten. Op naar een mooier jaar voor allemaal. Annette

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Dank je wel en dat is zeker waar Annette – superlief al die hartverwarmende reacties.

 19. Leave a Reply

  Monica
  december 2, 2020

  Wat een verdrietige tijd voor jullie allemaal. Gecondoleerd met het verlies van jullie (schoon)vader en opa.
  Neem de tijd om dit een plekje te geven en laat je niet haasten door een gevoel dat je iets MOET posten. Het is nu belangrijker om er voor elkaar te zijn. Heel veel sterkte en lieve groeten uit Zeeland

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 4, 2020

   Dank je wel Monica en je hebt helemaal gelijk.

 20. Leave a Reply

  Carolien
  december 4, 2020

  Hoi Lisette, wat een naar bericht van je vader en dan nog in zo’n nare, onzekere tijd. Gecondoleerd. Fijn dat je weer terugbent. Ik kijk altijd uit naar je gezellige blogs en je lekkere recepten. Heel veel sterkte, Carolien

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 16, 2020

   Dank je wel Carolien. Lief van je.

 21. Leave a Reply

  Marie Dieden
  december 5, 2020

  Dag Lisette, wat verdrietig dat je vader is overleden, veel sterkte voor jullie.
  Fijn dat je het bloggen weer hebt opgenomen, ik heb je blogs en recepten gemist, het extralijntje me

 22. Leave a Reply

  Marie Dieden
  december 5, 2020

  foutje, vervolg…. het extra lijntje met het Franse leven dat ik mis in de winterperiode. Dank voor je jarenlange blog.

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 16, 2020

   Dank je wel Marie – lief van je.

Leave a Comment