Onze Franse Keuken

Terug van zes maanden weggeweest….

Uncategorized | december 1, 2020 | By

Hi guys. Daar ben ik weer. Dat is lang geleden hoor ik jullie denken. Klopt. Een half jaar om precies te zijn. Op 1 juni zette ik mijn laatste blogpost over onze eerste lock-down online. Wat waren we opgelucht dat we toch een hoogseizoen mochten draaien. Onwetend dat een andere storm op het punt stond om los te barsten. Voordat ik weer nieuwe recepten ga plaatsen wil ik eerst uitleggen, waarom jullie zes maanden lang niets van mij hebben vernomen.

Ondanks de lock-down ben ik zo goed als de hele maand juni in Nederland geweest. Mijn vader werd eind mei namelijk onverwacht heel erg ziek (geen Covid). Zo ziek helaas, dat hij half juni, in ons bijzijn, is overleden.

Tijd om bij dit intens verdrietige verlies stil te staan was er niet, want een week na de crematie startte ons hoogseizoen. Arjan heeft zich tijdens mijn afwezigheid een slag in de rondte gewerkt om hier op La Panacée alles startklaar, en waar nodig Covid-proof, te krijgen. Daarnaast moest hij natuurlijk ook onze meiden door de laatste thuisschool weken zien te loodsen.

Ons hoogseizoen verliep daarna gelukkig heel goed. Het was voor ons wel een tandje intensiever dan normaal door alle extra Corona maatregelen en de emotionele rollercoaster.

Begin september draaiden we onze eerste Covid proof kookvakantie in onze nieuwe buiten kook studio. Dat was echt helemaal top.

Arjan heeft de studio zelf in recordtijd gebouwd en hij is echt prachtig. Vanaf nu gaan we tijdens alle kookvakanties in deze buiten studio koken. Hier is een impressie van de kookweek:

In de loop van september laaide het aantal Covid-besmettingen helaas weer op en werden de maatregelen aangescherpt. Dat betekende een voortijdig einde van ons seizoen. Tijdens de herfstvakantie ontvingen wij geen gasten, maar zaten we tegen een tweede lock-down aan.

Na een pittig seizoen was er toen dus ineens rust. Tijd om bij te tanken. Alles eens even rustig te laten bezinken. De boel winterklaar te maken, een beetje te klussen, met de meiden op pad in de omgeving en vooral om te doen waar we zin in hadden.

Nu is het alweer december. We zitten hier halverwege onze 2e lock-down. De eerste versoepeling is afgelopen weekend doorgevoerd. We mogen nu weer 20km van ons terrein af (in plaats van 1 kilometer). We moeten uiteraard wel een formulier bij ons hebben en binnen drie uur weer terug zijn, maar vooruit. Een kerstvakantie in Nederland zit er ook niet in dit jaar. Het is helaas niet anders.

En het bloggen? Tja, Bloggen. Nou eerlijk gezegd stond mijn hoofd er totaal niet naar. Even totaal geen inspiratie. Vandaar dat ik de boel gewoon even lekker de boel heb gelaten.

Tot nu. Het is tijd om het weer op te pakken. Rustig aan. Gewoon zoals het komt. Dus daarom deze blogpost op 1 december – de start van de feest maand. Precies zes maanden na mijn laatste bericht. Een mooi moment om met nieuwe energie aan de slag te gaan.

Ik heb bedacht dat ik me vooral op comfort food ga richten de komende tijd. Het eerste recept zet ik komend weekend voor jullie online.

Veel liefs, Lisette

51 Comments

 1. Diana

  december 1, 2020 at 2:15 pm

  Wat een nare tijd hebben jullie achter de rug. Gecondoleerd met je vader.
  Fijn dat alles weer een beetje normaal is, die 20km is een hele verbetering. Ik kijk uit naar je
  nieuwe recepten.

  Reply
  • Lisette

   december 1, 2020 at 2:33 pm

   Dank je wel Diana – ja, we zijn heel blij met de versoepelingen.

   Reply
  • Gonnie

   december 1, 2020 at 3:27 pm

   Fijn dat je weer terug bent van een lastige tijd.
   Succes

   Reply
   • Lisette

    december 4, 2020 at 2:37 pm

    Hi Gonnie, dank je wel.

    Reply
  • Jacqueline

   december 15, 2020 at 10:01 am

   Hoi Lisette, kijk regelmatig op je site en heb al heel wat receptjes gemaakt. Echt leuk hoe je dat doet. Dank daarvoor. Gecondoleerd met het overlijden van je vader. Bijzonder hoe je zo open en persoonlijk schrijft op je blog. We kennen elkaar niet maar heb vaak het idee dat ik bij je aan de keukentafel zit. Lieve groet uit Amsterdam, Jacqueline

   Reply
   • Lisette

    december 16, 2020 at 2:56 pm

    Hi Jacqueline, wat lief – dank je wel.

    Reply
  • Adriaan en Sandra

   april 18, 2021 at 12:23 am

   Gecondoleerd met het overlijden van je vader. Wat een moeilijke tijd hebben jullie achter de rug. Heel veel sterkte nog gewenst. Maar ook alvast een heel goed zomerseizoen gewenst!!!Hopelijk gaat het verder ok met jullie!!

   Reply
 2. Liane

  december 1, 2020 at 2:33 pm

  Wat fijn dat je er weer bent. Sterkte om het verlies van je vader een plekje te geven. En dank voor het leuke filmpje.

  Reply
 3. Marloes

  december 1, 2020 at 2:42 pm

  Lieve Lies, gecondoleerd met het verlies van je vader. Wat een nare periode. Regelmatig als ik vlakbij ze langs reed aan je gedacht. Veel sterkte en liefs van ons.

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:42 pm

   Hi lieve Marloes, dank je wel. Ja, heel onwerkelijk dat paps er zomaar tussenuit gepiept is. Bedankt voor je lieve reactie.

   Reply
 4. Joan de jong

  december 1, 2020 at 3:08 pm

  Nice to have you back Lisette, look forward to your recipe’s. We miss Henny so much, chat with Marijke every now and then. She seems to be doing OK.

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:41 pm

   Hi Joan, yes I can imagine how hard it must be for Cees and you to miss your dear friend. It still seems a bit unreal. Mum is doing ok and I know she really appreciates chatting with you. Hope to see you again after the ‘Covid’. Big hug for you, Cees and the family.

   Reply
 5. Agnes

  december 1, 2020 at 3:13 pm

  Hai Lissette, Ik zag je berichtje op Insta en dacht moet dan toch even op je blog kijken.
  Wat een heftige periode heb je achter de rug. Gecondeleerd met het overlijden van je vader. Wat verdrietig. Ik wens jullie alle sterkte. En neem vooral je tijd. Maar leuk dat ik je toch weer even op Insta tegen kwam 😉 Groetjes Agnes

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:38 pm

   Hi Agnes, dank je wel. Gelukkig gaat het goed hier en nemen we inderdaad rustig de tijd. Lief dat je even een berichtje stuurt.

   Reply
 6. Maaike Huizer

  december 1, 2020 at 3:31 pm

  Wat fijn dat je het bloggen weer oppakt.
  Ik wens jullie, ondanks alle beperkingen, een mooi winterseizoen met vooral veel tijd voor elkaar en voor jezelf.
  Knuffel, ook van Anne.

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:36 pm

   Hi Maaike, dank je wel. Zo fijn dat jullie bij ons waren in september. Dikke knuffel, ook aan Anne uiteraard

   Reply
 7. Marc Dufraing

  december 1, 2020 at 3:48 pm

  Blij weer terug van jullie te horen! Gecondoleerd met het overlijden van je vader.

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:35 pm

   Dank je wel Marc. Lief dat je een berichtje stuurt.

   Reply
 8. Jan van Oordt

  december 1, 2020 at 4:16 pm

  Allereerst mijn condealances met het verlies van je vader en heel veel sterkte en courage om het verlies te kunnen dragen. Neem je tijd!! Als volgers van je site, we komen niet om van de honger, er staan reeds genoeg recepten om ze alsnog een keer uit te voeren. Belangrijkste is om voorzichtig en gezond te blijven. Hier in Cotes d,Armor zitten we nog steeds relatief veilig. Nogmaals sterkte en we blijven naar jullie uitkijken. JAN.

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:35 pm

   Hi Jan, dank je wel voor je troostende reactie. Wij blijven zeker voorzichtig en hopelijk gezond. Jullie ook veel sterkte en gezondheid toegewenst in Cotes D’Armor.

   Reply
 9. Marie-José In der Maur

  december 1, 2020 at 4:41 pm

  Ontzettend leuk zoals je het beschrijft Lisette!
  Tot de volgende blog!

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:34 pm

   Dank je wel Marie-José en inderdaad tot de volgende blog.

   Reply
 10. Adriana

  december 1, 2020 at 4:43 pm

  Gecondoleerd met het verlies van je vader, ik wens je veel sterkte.

  Reply
  • Petra

   december 1, 2020 at 5:27 pm

   Gecondoleerd Lisette met het overlijden van je vader. Heel heftig allemaal. Blij weer iets van je te horen en fijn dat het verder goed gaat met jullie. Ik kijk weer uit naar je heerlijke recepten.

   Reply
   • Lisette

    december 4, 2020 at 2:32 pm

    Hi Petra, dank je wel. Super troostend al deze lieve reacties.

    Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:33 pm

   Dank je wel voor je troostende berichtje Adriana. Heel fijn.

   Reply
 11. Milienne

  december 1, 2020 at 4:53 pm

  Hi Lisette en Arjan en meiden, allereerst gecondoleerd met het verlies van jullie (schoon)vader en opa.
  Logisch dat er even niet geblogd werd, ik snap dat je ghoofd daar helemaal niet naar stond…

  Wat ziet die buitenkeuken er fantastisch uit zeg! Heb je top gedaan Arjan! En ook heel erg fijn denk ik, dat jullie eigen huis niet zo druk bevolkt wordt tijdens de kookweken…en geen gedrang meer bij de afwas?

  Ben blij dat jullie weer ‘online’ zijn en kijk uit naar nieuwe recepten!

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:33 pm

   Hi Milienne, dank je wel. Ja, die buitenkeuken heeft hij knap in elkaar gedraaid hè?! Echt zo gaaf en werkt inderdaad ook top.

   Reply
 12. Frans Bakker

  december 1, 2020 at 5:36 pm

  Goed weer een bericht te ontvangen. Jullie gecondoleerd met het verlies. Gaan de meiden er een beetje goed mee om? Kijk uit naar nieuwe blogs/recepten. Hou jullie taai daar… Frans

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:31 pm

   Hi Frans, dank je wel. De meiden doen het goed en gaan er goed mee om gelukkig.

   Reply
 13. Els Vogelenzang

  december 1, 2020 at 5:37 pm

  Gecondoleerd met het verlies van je vader. Els

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:30 pm

   Dank je wel voor je lieve reactie Els.

   Reply
 14. Gaby Gijsberts

  december 1, 2020 at 7:36 pm

  Gecondoleerd met je vader, Lisette. Wat een verdrietig nieuws. Wel fijn weer van je te lezen. Veel sterkte voor jullie allemaal! Lieve groeten, Gaby

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:30 pm

   Hi Gaby, dank je wel. Ja, het voelt goed om weer te schrijven. Moest even de drempel over, maar alle lieve reacties brengen heel veel troost en dat is ook fijn.

   Reply
 15. Anna de Nijs

  december 1, 2020 at 7:46 pm

  Gecondoleerd Lissette met het verlies van je vader, sterkte voor de komende tijd. Ik geniet van je recepten en wat hebben jullie een geweldig leuke foto hierboven geplaatst. Geniet van de decembermaand met groet, Anna

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:28 pm

   Bedankt Anna, ja – ik ben zelf ook heel blij met die foto. Is gemaakt door een hele lieve dierbare vriendin – en daardoor extra speciaal.

   Reply
 16. Alda Boudewijn

  december 1, 2020 at 8:00 pm

  Beste Lissete & Arjan nog gecondoleerd met het overlijden van je vader. Ik zeg ook bij deze net als de andere comments neem je tijd. Het is weer fijn en leuk wat van jullie te horen. Heel veel sterkte met vriendelijke groet Alda Boudewijn

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:27 pm

   Dank je wel Alda, we nemen zeker onze tijd. We rommelen lekker aan met zijn viertjes.

   Reply
 17. dorine jambroes

  december 1, 2020 at 8:51 pm

  Wat een verdriet, gecondoleerd.. en wat zal vader en opa gemist worden.
  Veel troost en sterkte gewenst ,Dorine

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:26 pm

   Dank voor je lieve reactie Dorine.

   Reply
 18. Joke

  december 1, 2020 at 9:03 pm

  Een pittige tijd dus achter de rug Lisette? Gecondoleerd met het verlies van je vader. Neem je tijd om dit te verwerken en laat je vooral leiden door wat je aankunt. Natuurlijk kijken we als trouwe volgers uit naar je blogs en recepten, maar er is natuurlijk al heel veel; daar kunnen we wel even mee voort hoor? Sterkte en succes met alles!! Groetjes, Joke

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:26 pm

   Hi Joke, dank je wel. Doe ik zeker.

   Reply
 19. Annette

  december 2, 2020 at 11:20 am

  Wens jullie sterkte in deze voor iedereen lastige tijden. Weet zeker dat jullie kracht uit al deze lieve reacties kunnen putten. Op naar een mooier jaar voor allemaal. Annette

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:25 pm

   Dank je wel en dat is zeker waar Annette – superlief al die hartverwarmende reacties.

   Reply
 20. Monica

  december 2, 2020 at 8:13 pm

  Wat een verdrietige tijd voor jullie allemaal. Gecondoleerd met het verlies van jullie (schoon)vader en opa.
  Neem de tijd om dit een plekje te geven en laat je niet haasten door een gevoel dat je iets MOET posten. Het is nu belangrijker om er voor elkaar te zijn. Heel veel sterkte en lieve groeten uit Zeeland

  Reply
  • Lisette

   december 4, 2020 at 2:24 pm

   Dank je wel Monica en je hebt helemaal gelijk.

   Reply
 21. Carolien

  december 4, 2020 at 9:17 pm

  Hoi Lisette, wat een naar bericht van je vader en dan nog in zo’n nare, onzekere tijd. Gecondoleerd. Fijn dat je weer terugbent. Ik kijk altijd uit naar je gezellige blogs en je lekkere recepten. Heel veel sterkte, Carolien

  Reply
  • Lisette

   december 16, 2020 at 2:58 pm

   Dank je wel Carolien. Lief van je.

   Reply
 22. Marie Dieden

  december 5, 2020 at 6:31 pm

  Dag Lisette, wat verdrietig dat je vader is overleden, veel sterkte voor jullie.
  Fijn dat je het bloggen weer hebt opgenomen, ik heb je blogs en recepten gemist, het extralijntje me

  Reply
 23. Marie Dieden

  december 5, 2020 at 6:34 pm

  foutje, vervolg…. het extra lijntje met het Franse leven dat ik mis in de winterperiode. Dank voor je jarenlange blog.

  Reply
  • Lisette

   december 16, 2020 at 2:58 pm

   Dank je wel Marie – lief van je.

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress