Onze Franse Keuken

Paasontbijt zonder brood: Avocado met ei uit de oven

paasontbijt zonder brood

Ontbijt | april 11, 2020 | By

Goedemorgen. Ik dacht aan de start van dit Paasweekend een leuke tip te delen voor het Paasontbijt op social media. Ik postte een foto van mijn ‘mini brioches met kaneel’. Die zijn ontzettend lekker en zien er prachtig uit. Echt leuk voor op de Paastafel.

Vervolgens ontving ik een aantal reacties over het feit dat bloem momenteel amper verkrijgbaar is. Dat is waar ook. Echt helemaal niet aan gedacht. Oeps…Confronterend ook. Wat een bizarre periode is dit toch. Dus bedacht ik spontaan een Paasontbijt zonder brood: Avocado met ei uit de oven.

Geïnspireerd door de ontvangen reacties op social media, dook ik vanmorgen de keuken in om een Paasontbijt zonder brood te verzinnen. Ik zag nog twee avocado’s op de fruitschaal liggen. Mooi, daar kan ik wel iets mee mee….

Eerst wilde ik één heel ei in een avocado helft laten garen, maar daarvoor bleken mijn avocado’s te klein te zijn. Dus dat was geen optie. Ok, niets aan de hand. Dan doen we het anders.

Ik klopte één ei los in een kommetje en voegde wat reepjes ontbijtspek en stukjes tomaat toe. Vervolgens legde ik de avocado helften in een passend ovenschaaltje. De bolle kant onder. Zo zorg je ervoor dat ze niet om kunnen kiepen.

Ik vulde mijn vier avocado helften met het eimengsel. Ik hield maar een heel klein beetje over. Ok top. Vervolgens bestrooide ik alles met een beetje zeezout. Ook gaf ik een paar draaien aan de pepermolen boven het schaaltje.

De avocado’s moeten een kwartier in de voorverwarmde oven, totdat het ei mooi gestold is. Tada….

Ik koos voor de vulling ontbijtspek en tomaat, maar je kunt natuurlijk van alles gebruiken. Vervang bijvoorbeeld het ontbijtspek door gerookte zalm (heb ik helaas niet in huis), of voeg een beetje geraspte kaas en verse kruiden toe. Ik zou zeggen, geef er een leuke draai aan en creëer je eigen Paasvariant.

Ik wens jullie vanuit zonnig Frankrijk allemaal een heel vrolijk Pasen toe.

HOU AFSTAND, BLIJF THUIS en PAS OP JEZELF EN ELKAAR.

Avocado met ei uit de oven

Avocado gevuld met ei, ontbijtspek en stukjes tomaat uit de oven.
Voorbereidingstijd3 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Gang: Breakfast
Keuken: French
Trefwoord: avocado met ei uit de oven
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

 • 2 avocado's
 • 1 ei
 • 1 plakje ontbijtspek
 • 1/2 tomaat
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor 200 graden.
 • Snijd de avocado's in de lengte doormidden en verwijder de pit. Leg de avocadohelften naast elkaar en een passend ovenschaaltje met de bolle kant naar beneden.
 • Klop in een kommetje het ei los.
 • Snijd het plakje ontbijtspek in kleine reepjes en doe in het kommetje bij het ei.
 • Snijd de tomaat in kleine blokjes en doe ook die in het kommetje.
 • Hussel alles goed door elkaar in het kommetje en vul er vervolgens de vier avocado helften mee. (Je houdt misschien een klein beetje over – maar komt als het goed is redelijk goed uit).
 • Schuif het ovenschaaltje in de voorverwarmde oven en gaar een kwartiertje. Dan is het ei gestold als het goed is. Zo niet, laat dan nog een een paar minuutjes langer garen. Enjoy!

2 Comments

 1. Claudia

  april 11, 2020 at 1:46 pm

  Ook voor jullie een vrolijk Pasen! Ik heb gelukkig altijd bloem in de voorraadkast dus ik denk dat ik een uitstapje maak naar de mini brioches met kaneel. Avocado ook lekker, maar veel te gezond voor Pasen 😉
  Dikke kus, Clau

  Reply
  • Lisette

   april 11, 2020 at 1:50 pm

   Ha Ha, ja dat snap ik. Wij hebben het gelukkig ook in huis 🙂 Dikke zoen

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress