Preisoep recept met appel en venkel
Preisoep recept met appel en venkel. Ik ben dol op soep. Het leent zich zo goed voor een beetje experimenteren. Wat als ik nou eens groente zus combineer met specerij zo ? Je kunt met kleine wijzigingen heel eenvoudig een compleet nieuwe soep creëeren. Deze preisoep met appel en venkel is weer een leuke ontdekking. Hij heeft gelijk een plekje in ons table d’hôte repertoire op La Panacée veroverd.
Ik vond dit preisoep recept via Pinterest. Al scrollend zag ik een prachtige foto van een recept voor preisoep met venkel, appel en walnoot voorbijkomen. Die foto blijkt van The First Mess te zijn. De dame achter dit blog vol prachtige recepten met foto’s, die je laten watertanden, is Laura Wright. Ze is een bekende Amerikaanse food blogger. Op haar blog speelt groente de hoofdrol. Zij richt zich namelijk uitsluitend op ‘Plant-based recipes’.
Ik laat normaal gesproken geen enkele gelegenheid voorbij gaan om onze walnoten oogst te benutten. Het grappige is. Ik vind deze soep zelf gek genoeg lekkerder zonder walnoot. Dus heb ik haar recept aangepast naar mijn eigen smaak.
Deze preisoep is zacht van smaak en heeft een mooie gele gloed door de kurkuma. De appel maakt hem een lekker fris-zoet en de venkel geeft een vleugje anijs mee. Kortom, een aanrader.
Preisoep met appel en venkel
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram prei ongeveer 2 stuks – alleen het wit en lichtgroene gedeelte, in ringen gesneden
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 appel golden delicious, geschild en klokhuis verwijderd, in blokjes gesneden.
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1 liter groentebouillon
- zout en peper
- 1 knol venkel in stukjes gesneden
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een soeppan. Voeg de prei en de tijm toe. Bak de prei al roerend op middenhoog vuur, totdat alles een beetje zacht is. Een minuut of 5.
- Voeg dan de venkel en appel toe. Strooi de kurkuma erover en voeg royaal zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Bak nog 4 minuten, terwijl je regelmatig roert.
- Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat alles 20 minuten pruttelen. Pureer met een staafmixer. Proef en breng, indien nodig, op smaak met nog wat extra zout en peper. Bon appetit.
E.Paulussen
februari 24, 2020 at 5:46 pmNet de soep gemaakt, heerlijk,maar heeft niet dezelfde kleur,is wat groener.
Zou er dan nog wat kurkuma meer in moeten?
Lisette
februari 24, 2020 at 7:22 pmHa lieve Elly – dat is nog eens leuk :-). Ja, dat zou kunnen. Het kan ook zo zijn dat jij iets meer (licht) groen van de prei hebt gebruikt dan ik. Kleur is niet zo belangrijk – als de smaak maar goed is. Dikke zoen