Onze Franse keuken

Kerst: Donna Hay salade met mozzarella

kerst, Salades | december 14, 2019 | By

Ik ben dol op Donna Hay. Ze heeft een hele fijne en toegankelijke kookstijl en haar recepten zien er altijd heerlijk uit. Ik vind het al een feest om door haar boeken te bladeren. Qua styling is het altijd zo rustgevend. Deze mozzarella salade past helemaal in dat plaatje. Ziet er gaaf qua uit qua kleur met alleen groen en wit – heel Donna Hay ‘clean’ zeg maar. Hij komt uit haar kookboek ‘the new easy’. Ik vind het een ideale salade voor een kerstdiner als alternatief voor een klassieke caprese bijvoorbeeld.

Het is een hele eenvoudige salade met buffelmozzarella, groene tomaat, geroosterde spruitjes en een frisse witte balsamico azijn dressing.

Ik heb het recept hier en daar een klein beetje aangepast. Zo gebruik ik voor deze salade gewoon een restje van mijn ‘geroosterde spruitjes met knoflook en rozemarijn‘.

Tja, en ik zou Lies niet zijn als ik niet nog een beetje ging variëren op deze salade. Morgen heb ik dus nog een salade voor jullie. Een echte ‘Onze Franse Keuken’ versie waarin de spruitjes worden vervangen door geroosterde oesterzwam. Bovendien heeft die versie een vrij uitgesproken Ottolenghi dressing met een knallende oranje-rode kleur. Gewoon omdat het kan. Nieuwsgierig? Kijk dan in de loop van komende week nog even op mijn blog voor dat recept.

Donna Hay salade met mozzarella

Heerlijke salade van groene tomaat, geroosterde spruitjes, buffelmozzarella en een frisse dressing
Voorbereidingstijd5 min
Gang: Salad
Keuken: French
Trefwoord: donna hay salade
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 125 gram buffelmozzarella's
  • 2 groene tomaten
  • 200 gram geroosterde spruitjes zie mijn 'geroosterde spruitjes uit de oven' blogpost

dressing

  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel oregano gedroogd
  • zeezout en grofgemalen peper

Bereiding

  • Zet een grote witte serveerschaal klaar. Scheur de buffelmozzarella bollen in stukken en verdeel over de schaal.
  • Verdeel de spruitjes over de mozzarella. Snijd de tomaten ieder in acht partjes en verdeel die over de salade.
  • Maak de dressing: klop de olijfolie, balsamicoazijn, oregano en suiker goed door elkaar. Voeg een beetje zeezout en grofgemalen peper toe en roer nog even goed. Sprenkel de dressing over de salade. Bestrooi de salade naar smaak met nog wat extra zout en peper en serveer. Enjoy!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment