Geroosterde oesterzwam

Geroosterde oesterzwam uit de oven. Dit is nou toch weer zo’n leuke ontdekking. In de winkel lagen naast de spruitjes – ik wilde weer mijn spruitjes uit de oven maken – bakjes met prachtige oesterzwammen. ‘Zou je die ook in een oven kunnen roosteren?’ dacht ik gelijk. Geen idee. Een kleine speurtocht op Pinterest wees uit, dat in de oven geroosterde oesterzwammen soms worden gebruikt als vega-variant voor ontbijtspekjes. Okee, dat moest ik gewoon even testen.
Geroosterde oesterzwam is lekker van smaak en vooral knapperig. Ik vind het een leuke en originele manier om een salade op te leuken. Weer eens wat anders en het ziet er ook cool uit.

Ik snap dat men het een vega-variant voor ontbijt spekjes noemt, maar dan vooral voor het knappertje. Qua smaak is de associatie natuurlijk absoluut ver te zoeken.
In de oven geroosterde oesterzwam is zeker een aanrader en iets waar je misschien niet zo snel aan denkt. Ik was er in ieder geval nooit opgekomen, als ze niet toevallig naast de spruitjes hadden gelegen in de winkel. Zoals gezegd, een leuke ontdekking.

Geroosterde Oesterzwam
Ingrediënten
- 200 gram oesterzwammen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 teentje knoflook
- 1 theelepel rozemarijn
- zout & peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar (desgewenst bedekt met bakpapier).
- Snijd de onderkant van de stelen van de oesterzwammen los en doe ze in een grote kom.
- Doe de olijfolie in een kommetje. Pers de knoflook uit boven de kom en voeg de rozemarijn toe. Voeg royaal zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
- Giet de olijfolie over de oesterzwammen en hussel alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat alle oesterzwammen voorzien zijn van een klein laagje olie.
- Spreid de oesterzwammen uit over de bakplaat en rooster ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Frenk Mierlo
november 28, 2019 at 12:10 pmHeerlijke vinding Lisette !
Lisette
december 9, 2019 at 6:24 pmDank je wel Frenk – groeten uit Frankrijk.
Marie Dieden
november 29, 2019 at 9:08 amZoals gewoonlijk een heerlijk recept.
Jouw recepten zijn al een aantal jaren een bron van (Franse) inspiratie voor me. In de Hollandse winter in NL voor ons een verlangen naar onze lange zomers/herfst in de Brionnais: un grand Merci.
Lisette
december 9, 2019 at 6:23 pmWat leuk – dank voor je lieve compliment Marie. Groetjes uit Frankrijk