Onze Franse keuken

Geroosterde oesterzwam

geroosterde oesterzwam

Bijgerecht, Vega | november 27, 2019 | By

Geroosterde oesterzwam uit de oven. Dit is nou toch weer zo’n leuke ontdekking. In de winkel lagen naast de spruitjes – ik wilde weer mijn spruitjes uit de oven maken – bakjes met prachtige oesterzwammen. ‘Zou je die ook in een oven kunnen roosteren?’ dacht ik gelijk. Geen idee. Een kleine speurtocht op Pinterest wees uit, dat in de oven geroosterde oesterzwammen soms worden gebruikt als vega-variant voor ontbijtspekjes. Okee, dat moest ik gewoon even testen.

Geroosterde oesterzwam is lekker van smaak en vooral knapperig. Ik vind het een leuke en originele manier om een salade op te leuken. Weer eens wat anders en het ziet er ook cool uit.

Ik snap dat men het een vega-variant voor ontbijt spekjes noemt, maar dan vooral voor het knappertje. Qua smaak is de associatie natuurlijk absoluut ver te zoeken.

In de oven geroosterde oesterzwam is zeker een aanrader en iets waar je misschien niet zo snel aan denkt. Ik was er in ieder geval nooit opgekomen, als ze niet toevallig naast de spruitjes hadden gelegen in de winkel. Zoals gezegd, een leuke ontdekking.

geroosterde oesterzwam

Geroosterde Oesterzwam

Geroosterde oesterzwam is een leuke manier om een knappertje toe te voegen aan salades
Bereidingstijd30 min
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: geroosterde oesterzwam
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 theelepel rozemarijn
  • zout & peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar (desgewenst bedekt met bakpapier).
  • Snijd de onderkant van de stelen van de oesterzwammen los en doe ze in een grote kom.
  • Doe de olijfolie in een kommetje. Pers de knoflook uit boven de kom en voeg de rozemarijn toe. Voeg royaal zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
  • Giet de olijfolie over de oesterzwammen en hussel alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat alle oesterzwammen voorzien zijn van een klein laagje olie.
  • Spreid de oesterzwammen uit over de bakplaat en rooster ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Comments

  1. Leave a Reply

    Frenk Mierlo
    november 28, 2019

    Heerlijke vinding Lisette !

    • Leave a Reply

      Lisette
      december 9, 2019

      Dank je wel Frenk – groeten uit Frankrijk.

  2. Leave a Reply

    Marie Dieden
    november 29, 2019

    Zoals gewoonlijk een heerlijk recept.
    Jouw recepten zijn al een aantal jaren een bron van (Franse) inspiratie voor me. In de Hollandse winter in NL voor ons een verlangen naar onze lange zomers/herfst in de Brionnais: un grand Merci.

    • Leave a Reply

      Lisette
      december 9, 2019

      Wat leuk – dank voor je lieve compliment Marie. Groetjes uit Frankrijk

Leave a Comment