Onze Franse Keuken

Snelle salade met linzen en pesto

snelle salade

Salades, Uncategorized, Vega | juni 19, 2019 | By

Vandaag een snelle eenvoudige salade. Linzen met wat rucola, radijsjes en stukjes groene olijf. Een pesto dressing erover en klaar ben je. Het hoeft ook niet altijd ingewikkeld te zijn. Een ideale salade voor de lunch. Hij is nog vegetarisch ook en dus uitermate geschikt voor een meatless dagje.

De dressing maakte ik van onze verse rucola-walnoten pesto. Ik had een beetje over van de table d’hôte. Geen zin/tijd hebben om zelf pesto te maken? Gebruik dan als alternatief gewoon een beetje pesto Genovese.

linzen salade

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik vandaag dacht: ‘ja, laat maar. Dan maar geen blogpost.’ De woensdag heb ik zelf uitgeroepen tot vaste blogdag. Eén keer per week een blogpost in elkaar draaien is natuurlijk een kleine moeite. Als je een drukke periode in het vooruitzicht hebt – lees: een hoogseizoen op La Panacée – dan kan je vooruit werken. Ervoor zorgen dat je al een aantal blogposts klaar hebt staan. Dan hoef je ze op de woensdag alleen nog maar online te zetten.

Tja….daar gaat het even mis. Vorig jaar werkte deze strategie perfect, maar dit seizoen heb ik hem dus niet gevolgd. Te druk geweest met onze gasten en de voorbereidingen en planning voor de eerste kookvakantie. Een kwestie van prioriteiten stellen.

Maarja, nu zit ik dus een beetje met deze vaste woensdagblog-regel in mijn maag. Onze hoogseizoen is aangebroken en de komende maanden heb ik daardoor uiteraard (te) weinig tijd om achter de computer te kruipen.

Vrees niet. Ik heb me voorgenomen om het gewoon te blijven proberen. Om hier en daar een momentje te vinden om iets te maken voor mijn blog. Het zullen geen lange ingewikkelde recepten worden. Daar ben ik toch al niet zo van. Dus dat komt goed uit.

De komende zomermaanden staan de wekelijkse blogposts op Onze Franse Keuken dan ook vooral in het teken van dit soort eenvoudige salades. Lekker zomers en snel klaar.

Ik maak daar in ieder geval alvast één iemand heel blij mee…

Linzen salade met pesto

Rucola, linzen, radijsjes en groene olijven met een pestodressing
Voorbereidingstijd5 minuten
Gang: Main Course
Keuken: French
Porties: 1
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 handje rucola
  • 100 gram linzen uit blik
  • 5 radijsjes
  • 5 olijven groen, ontpit
  • 2 eetlepels verse pesto (ik gebruik onze zelfgemaakte rucola-walnoten pesto), maar kant en klare pesto genovese kan ook.
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  • Giet de linzen in een vergiet en spoel ze goed af. Doe ze in een kom.
  • Snijd de radijsjes en olijven in plakjes.
  • Verdun de pesto door er een eetlepel olijfolie door te roeren.
  • Leg de rucola in een diep bord. Schep daar de linzen op. Verdeel de radijsjes en olijven erover.
  • Besprenkel het geheel met de pestodressing en genieten maar.

2 Comments

  1. Claudia

    juni 20, 2019 at 6:28 am

    Lieve Lies, wat ben je toch een lekkere muts. Gooi je haar los en blog gewoon wanneer je tijd/zin hebt. Iedereen zal begrijpen dat je tijdens het hoogseizoen blij mag zijn dat je aan het eind van de dag nog weet hoe je heet. En de mensen die dat niet begrijpen, zijn duidelijk nog niet bij jullie geweest (shame!) of zijn chagrijnig geboren. Doe dus gewoon waar je zin in hebt. Your blog, your rules! Het mag van de Blogfee ?

    Reply
    • Lisette

      juni 26, 2019 at 12:50 pm

      Ha Ha, komt helemaal goed boogfee. Je kent me #ietsmetaardvanhetbeestje 🙂 dikke zoen

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress