Onze Franse Keuken

Tarte tatin – Top 10

Vandaag, zoals beloofd, een round-up van de 10 lekkerste tarte tatins van mijn blog. Ik heb vijf hartige en vijf zoete exemplaren voor jullie geselecteerd. Ben heel benieuwd welke variant jullie favoriet is. Fijn weekend allemaal.

TARTE TATIN TOP 10

1 – Dé klassieke tarte tatin met appel

Dit is echt hét basis recept. Aanrader als je nog niet echt bekend bent met omgekeerde taarten. Bij deze taart leg ik stap-voor-stap (met foto’s) uit hoe je een tarte tatin bakt. In mijn andere blogposts met tarte tatins verwijs ik vaak naar dit basis recept.

2 – Abrikozen tatin met rozemarijn

Dit is een echte zomerse tatin. Het is heel belangrijk om voor deze taart niet al te rijpe abrikozen te gebruiken. Ze moeten echt nog goed stevig zijn. Als ze erg rijp zijn, dan wordt het geheel te nat. Ik zat even te twijfelen tussen deze en een andere zomerse tarte tatin – de Nectarine tatin met Grand Marnier en gember. Die is namelijk ook erg lekker. Maarja,..dit is nou eenmaal een top 10…

3 – Ananas tatin met kardemom

Dit is een hele aparte tarte tatin. Bij de andere taarten gebruik ik bladerdeeg als bodem. Voor deze tarte tatin maak ik een beslag. Daar gaat onder andere keukenstroop en kardemom doorheen. Deze taart heeft de meest bijzondere smaak-combinatie van deze top 10.

4 – Peren tatin met kaneel 

Deze peren tatin vind ik echt een topper. Zeker nu het herfst is en de schappen weer vol peren liggen. Voor deze taart kies ik het liefst de Comice peer, maar je kunt uiteraard ook andere varianten gebruiken. 

5 – Vijgen tatin met kaneel caramel

Tja, deze tarte tatin vind ik gewoon fantastisch. Dat komt eigenlijk vooral, omdat we hem kunnen maken met vijgen uit eigen tuin. De afgelopen maand heeft deze vijgen tatin alweer meerdere keren op tafel gestaan. 

En dan nu verder met de hartige varianten……

6 – tarte tatin met peer, walnoot en blauwe kaas

Dit is eigenlijk een beetje een combinatie tussen hartig en zoet. De combinatie van peer, blauwe kaas en walnoot werkt altijd goed. Of het nu door een salade is, of…zoals hier…als basis voor een tarte tatin.

Tartetatinpeer2.jpg

7 – Zuurkool tatin

Een fijne winterse tarte tatin. Deze taart kan je prima als bijgerecht serveren. Een leuke aparte manier om zuurkool op tafel te zetten. 

8 – Tarte tatin met gekarameliseerde uitjes

Ik ben dol op ui. Groot, klein, rood, wit, rauw, gebakken. Mij maak je daar altijd blij mee. Daarom mag deze tarte tatin met gekarameliseerde uitjes niet ontbreken in mijn top 10.

9 – Tomato Tatin

Deze tomaten tatin met geitenkaas en zwarte olijf is één van de grote favorieten van onze quiche proeverij. Hij staat dus tijdens het seizoen regelmatig op tafel bij de table d’hôte.

10 – Franse Witlof Tatin

Dit is wellicht mijn grootste ontdekking op tarte tatin gebied. Dit recept heb ik helemaal zelf verzonnen. Ook mensen, die niet zo dol zijn op witlof (zoals Arjan bijvoorbeeld), vinden deze taart lekker. Ik sluit deze top tien dan ook met gepaste trots af met mijn persoonlijke favoriet.

 

4 Comments

  1. Claudia

    oktober 6, 2018 at 7:31 am

    Tot maandag!!! (begin jij vast met bakken? ;-))
    Dikke kus,
    Clau

    Reply
    • Lisette

      oktober 6, 2018 at 7:42 am

      Ha Ha,…komt helemaal goed Clau. Tot maandag!

      Reply
    • Jacqueline Van der Velden

      juni 11, 2021 at 5:28 pm

      Wat een fijne recepten! Mooi gevulde webpagina

      Reply
  2. Monique

    augustus 4, 2020 at 7:24 am

    De tomaat tatin was héérlijk!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress