Onze Franse Keuken

Zomerse mais salade

Bijgerecht, Groentes, Salades | augustus 20, 2018 | By

‘Wat knap, dat je tijdens het hoogseizoen ook nog blogs schrijft’. Die reactie krijg ik regelmatig. Van arriverende gasten of via een berichtje op social media. Even voor de duidelijkheid. Ik schrijf geen enkele blogpost gedurende de zomer. Ik ben namelijk 7 dagen per week van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan het werk op onze chambres d’hôtes. Dan blijft er weinig (lees: geen) tijd over om rustig recepten te verzinnen en uit te schrijven. Laat staan om de bijbehorende food foto’s te maken. Nee, dat gaat nu niet lukken. 
 
Dus alles posts, die jullie momenteel voorbij zien komen, zijn vooraf geschreven. Ik heb de concepten netjes klaarstaan en zet iedere maandag en vrijdag één nieuw bericht online. Dat kost me slechts een paar minuten tijd. Ok, vandaag uitgezonderd. Dit stukje met wat uitleg over mijn werkwijze heb ik net even snel toegevoegd.
 
Zodra het wat rustiger is, pak ik het bloggen weer op. Voorlopig kan ik gelukkig nog even uit de voeten met mijn blogpost-voorraadje. Zo heb ik vandaag een heel makkelijk en simpel receptje voor jullie. Een zomerse mais salade.
 
Werkelijk binnen twee minuten op tafel. Ook wel eens fijn toch ?! Mais vind ik echt zo’n typische ‘ love it or hate it’ groente. Hier in huis hebben we in ieder geval een tweedeling. Marie en ik zijn er dol op. Arjan en Annick worden er niet blij van. Het liefst hap ik het van de kolf, maar uit blik is natuurlijk wel een stuk praktischer. Meestal voeg ik gewoon een beetje toe aan een salade, maar in dit recept laat ik mais echt de hoofdrol spelen.

Eigenlijk is het gewoon mais met een dressing. Die maak ik van een combinatie van yoghurt en mayonaise. Daar gaat koriander, limoensap, gerookt paprikapoeder en wat grof zeezout doorheen. Past perfect bij de romige mais. Ik heb in het recept aangegeven, dat dit een salade voor 4 personen is. Eerlijk gezegd lepel ik persoonlijk zo’n schaal met gemak in mijn eentje leeg. Tja,…
Zet het eens op tafel bij de BBQ. You won’t be sorry….
 

Zomerse mais salade

Voorbereidingstijd2 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

 • 2 blikken mais +/- 300 gr per blik

Voor de dressing

 • 3 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes
 • 3 eetlepels limoensap
 • 2 eetlepels yoghurt
 • 1 eetlepel Zaanse mayonaise
 • 1 mespunt gerookt paprikapoeder
 • 1 mespunt grof zeezout

Bereiding

 • Giet de twee blikken af en doe de mais in een kom.
 • Maak de dressing: meng de koriander, limoensap, yoghurt, mayonaise, gerookt paprikapoeder en zeezout goed door elkaar.
 • Giet de dressing over de mais. Hussel alles goed door elkaar en GENIET!

4 Comments

 1. Tessa

  augustus 24, 2018 at 12:29 pm

  Vaak is simpel het lekkerst dat is wel weer bewezen met dit recept.koriander hoef ik mijn man niet voor te zetten, volgens mij de meeste mannen niet, dus deed ik er verse bieslook uit mijn kruidentuin over.Ook dit houd ik erin.

  Reply
  • Lisette

   augustus 27, 2018 at 8:45 am

   Hi Tessa – Verse bieslook – dat is ook een goed idee! Groetjes uit Frankrijk

   Reply
 2. Aniet

  september 6, 2018 at 10:08 am

  Hi Lisette,
  Dank je wel voor al je heerlijke recepten. Ik heb er al een aantal gemaakt en ze zijn allemaal even lekker. Het thuisfront is er ook erg blij mee 🙂 En ook dit is weer een blijvertje! heerlijk fris ! Maar ik denk dat ik het ook kan gebruiken om een “gewone” groene salade wat op te leuken. Volgende keer maar eens proberen.

  Reply
  • Lisette

   september 6, 2018 at 7:24 pm

   Dank je wel voor je berichtje Anita. Leuk dat je zo enthousiast bent over mijn blog. Groetjes uit Frankrijk

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress