Onze Franse Keuken

Zomerfruit met havermout crumble

Desserts | augustus 31, 2018 | By

Zomerfruit met havermout crumble. Ja, hij is net zo lekker als hij eruit ziet. Perzik, abrikoos en framboos bedekt met een laagje heerlijke crumble. Door de toevoeging van havermout wordt de crumble een beetje crunchy. SMULLEN.

Het is een heel eenvoudig recept. Je snijdt het fruit in blokjes en doet dat in een ovenschaal. Dan even de crumble maken. Koude boterblokjes met bloem, havermoutvlokken, suiker en kaneel met je vingertoppen door elkaar kneden tot je een grof kruim hebt. Dat strooi je over de stukjes fruit en dan even een half uurtje in de oven. That’s it. Simpel, toch?!

Laat ik het zo zeggen. Ik maak dit dessert regelmatig samen met onze vierjarige Annick. Haar zus maakt de rijstsalade, zoals ik maandag vertelde. Dus dan wil Annick ook helpen in de keuken. Logisch. Zij maakt deze crumble – te schattig – en daardoor smaakt hij natuurlijk altijd extra lekker. 

Zomerfruit met havermout crumble

Voorbereidingstijd35 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 perzikken
  • 5 abrikozen
  • 100 gram frambozen

Voor de crumble

  • 50 gram havermoutvlokken
  • 75 gram bloem
  • 50 gram koude gezouten roomboter in blokjes
  • 50 gram lichtbruine rietsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijdt de perzikken en abrikozen in grove stukken (verwijder uiteraard de pitten). Verdeel de stukjes samen met de frambozen over de bodem van een ovenschaal.
  • Maak de crumble. Doe de havermout, bloem, roomboterblokjes, suiker en kaneel in een platte schaal en kneedt het met je vingertoppen (maak wrijvende bewegingen - dat werkt het beste) tot een grof kruim.
  • Bedek het fruit met het kruim en schuif de schaal in de oven. Bak de crumble 30 minuten tot hij er mooi bruin ziet. Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress