Onze Franse Keuken

Vegan Perzik smoothie

Drankjes, smoothie | augustus 13, 2018 | By

Vegan? Serieus – vegan? Op Onze Franse Keuken? Tja, ik moet toegeven. Het is redelijk out of my comfort zone. Ik heb namelijk niet zoveel met vegan. Ieder zijn ding hoor – doe lekker, maar vegan is voor mij persoonlijk een brug te ver.

Aan de andere kant – je kan er tegenwoordig gewoon echt niet meer omheen. Vegan is hip and happening. Vegan kookboeken vliegen als zoete broodjes over de toonbank. Ik zie de ene vegan instapost na de andere voorbij komen en er worden zelfs complete Vegan foodfestivals georganiseerd. Het schiet een beetje door als je het mij vraagt, maar vooruit.

Hier op het Franse platteland is de hype nog niet doorgedrongen. In de restaurants merken we weinig verschil. Okee, misschien één ding dan: men doet tegenwoordig meer moeite voor de vegetarische opties op de menukaart (lees: je hebt nu meer keuze dan alleen een omelet). De Franse culi-tijdschriften staan wel steeds vaker vol met vegetarische en vegan gerechten.

Zo zie ik ineens overal amandelmelk voorbij komen in recepten. Er is nu zelfs een vegan versie van Baileys op de markt gebracht. Op basis van, je raadt het al, amandelmelk….

Dus laatst heb ik maar eens een pak ongezoete amandelmelk meegenomen uit de supermarkt. Ik wilde het spulletje zelf ook wel eens testen. Ik moet eerlijk zeggen; ik ben aangenaam verrast. Een prima basis voor deze smoothie met perzik, mango en banaan. Normaal gesproken zou ik voor kwark zijn gegaan.  Momenteel is dit mijn favoriete ontbijt drankje. Een heerlijke frisse start van de dag en zo gemaakt. 

Hmmm, misschien dat ik me zo nu en dan eens ga wagen aan wat Vegan receptjes. Gewoon voor de afwisseling. Niet te vaak hoor, vrees niet…Onze Franse Keuken blijft gewoon Onze Franse Keuken. Voorlopig zit er geen ‘Onze Franse Keuken goes VEGAN’ in…maar zeg nooit nooit….

 

Perzik smoothie

Voorbereidingstijd3 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 perzikken
  • 1 mango
  • 1 banaan
  • 200 ml ongezoete amandelmelk

Bereiding

  • Snijd de perzik in vieren en haal de partjes los van de pit.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Schil de banaan.
  • Doe al het fruit in je blender en giet de amandelmelk erbij. Meng tot een fijne gladde smoothie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress