Onze Franse Keuken

Rijstsalade à la Marie

Kidscuisine, Salades, Vega | augustus 27, 2018 | By

Alle credits voor deze rijstsalade gaan naar onze lieve Marie. Zij heeft hem bedacht. Ze kiest de bestanddelen en snijdt alle groente. Ik help alleen even met het maken van de vinaigrette-dressing. Die husselt zij er vervolgens heel nauwkeurig en serieus doorheen.

Rustiek en robuust is de beste omschrijving van het eindresultaat. Het is echt een heerlijke frisse maaltijdsalade. Kan niet anders zeggen. We eten hem regelmatig. Ideaal voor een meatless dagje.

 

Rijstsalade à la Marie

Voorbereidingstijd25 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels mais
  • 1 rode paprika
  • 3 augurken
  • 1/2 komkommer

Voor de vinaigrette

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (zal zo'n 13 à 15 minuten zijn).
  • Snijdt in de tussentijd de groente in kleine blokjes (of iets grotere blokjes - als je Marie haar stijl exact wilt volgen).
  • Maak de dressing: hussel olie, azijn, mosterd en honing goed door elkaar in een kommetje, totdat je een mooie lichtbruine samenhangende vinaigrette hebt. Breng op smaak met zout en peper. Let op: mag best een beetje uitgesproken zijn qua smaak. De rijst verzacht het.
  • Giet de gekookte rijst af. Doe het terug in de pan en doe een deksel op de pan. Laat even 10 minuten rusten. Kieper dan de rijst in een grote kom. Voeg alle groente toe en giet de vinaigrette erover. Hussel alles door elkaar en serveer. Namens Marie en mij: Bon appetit!

Opmerking

Adapted from Marie

 

5 Comments

  1. Oma Elly.

    augustus 27, 2018 at 8:42 am

    Wat goed van jou zeg, Lieve Marie. Ik ga het ook een keer maken hoor.

    Reply
    • Lisette

      augustus 27, 2018 at 8:44 am

      Hi lieve Elly – Marie wil hem héél graag een keer voor jou maken. Dikke zoen van ons.

      Reply
  2. Frenk van Mierlo

    augustus 27, 2018 at 10:29 am

    Wat een geweldig kokkinnetje zeg en een heerlijke salade….nou dat gaan wij zeker een keer gebruik van maken hier in Sint-Oedenrode !!

    Reply
  3. Claudia

    augustus 27, 2018 at 7:28 pm

    Wat knap! De salade ziet er heerlijk uit… om op te (vr)eten 😉
    Dikke kus voor de kokkin,
    Clau

    Reply
  4. Duncan

    november 3, 2018 at 8:31 am

    Helemaal top Marie! Ik ga deze salade vanavond voor ma chérie maken. Ze gaat hem heerlijk vinden.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress