Homemade Orange curd

Homemade orange curd. De sinaasappel variant van de bekende lemon curd. Het zoetere zusje zeg maar. Je maakt het eigenlijk ook precies op dezelfde manier. Vervang alleen het citroensap door sinaasappelsap en that’s it. Een heel simpel karweitje. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig en het kost je een kwartiertje tijd.
Dit recept levert vier à vijf jampotten zelfgemaakte sinaasappel curd op. Hoe cool is dat?! Heerlijk op een croissant of smeer eens een laagje op je pannenkoek. Perfect als basis voor een taartvulling. Op zoek naar meer ideetjes? Neem dan komende maandag weer even een kijkje op mijn blog. Dan zet ik mijn ‘orange curd cake met amandelschaafsel’ recept voor jullie op mijn blog.
Homemade Orange curd
Ingrediënten
- 250 gram gezouten roomboter
- 500 gram suiker
- 2 à 3 sinaasappels 150ml sinaasappelsap
- 6 eieren
- 4/5 schone uitgekookte/gesteriliseerde jampotten
Bereiding
- Pers de sinaasappels. Als het goed is heb je ongeveer 150 ml.
- Klop de eieren los.
- Smelt 250 gram roomboter in een pan, op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer goed, totdat de suiker enigzins gesmolten is. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
- Voeg 150 ml sinaasappelsap en giet de losgeklopte eieren -door een zeef-in de pan. Goed roeren.
- Het vuur (ik gebruik het kleinste pitje) mag nu wat hoger, maar roer constant, want anders brandt het aan. Roer ongeveer 7 minuten, totdat het mengsel dikker wordt. Het zit dan tegen de kook aan. Let op: het mag niet echt koken.
- Giet de orange curd in de schone jampotten, draai de deksels erop en laat afkoelen.
René
augustus 6, 2018 at 1:33 pmHallo, Lisette.
Even een vraag. Waarom gebruik je in dit recept geen ongezouten roomboter?
Groetjes van René
Lisette
augustus 6, 2018 at 2:31 pmHi René, ik gebruik gezouten roomboter, omdat ik dan het geheel lekkerder van smaak vind. Het recept kan vast ook gemaakt worden met ongezouten roomboter. Groetjes, Lisette
Dufraing
augustus 8, 2018 at 7:55 amHoe lang zijn de potten houdbaar??
Lisette
augustus 10, 2018 at 8:24 amZelfgemaakte orange curd is ongeopend 6 maanden houdbaar. Geopend, mits in de koelkast bewaard, twee weken.Groetjes uit Frankrijk