Onze Franse Keuken

Orange curd cake met amandelschaafsel

Desserts, Taart | augustus 6, 2018 | By

Afgelopen vrijdag liet ik jullie zien, hoe je heel eenvoudig zelf orange curd kunt maken. Ik vertelde toen ook, dat je het perfect kunt benutten als taartvulling. Smeer bijvoorbeeld eens een laagje op de bodem van je appeltaart. Of roer wat door het romige beslag van een cheesecake. Dit cakerecept met een mooie laag orange curd in het midden vind ik persoonlijk ook een hele leuke optie.

Je bakt gewoon een basis cake en die snij je na het bakken horizontaal doormidden. Dan bedek je de onderste laag met een paar flinke eetlepels orange curd. 

De bovenste plak cake er weer netjes op leggen en de bovenkant van de cake ook voorzien van een mooie laag van het sinaasappelgoedje. Je roostert wat geschaafde amandelen even kort in een droge koekenpan. Garneer daar de cake mee. Best simpel toch?! Zo tover je met een paar handelingen een simpele basiscake heel eenvoudig om tot iets bijzonder feestelijks.

  

Orange Curd cake met amandelschaafsel

Voorbereidingstijd45 minuten
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 170 gram gram suiker
  • 160 gram gram bloem
  • 1/3 van een zakje bakpoeder
  • 170 gram gezouten roomboter + extra voor invetten cakevorm
  • 1 theelepel vanille extract
  • 8 eetlepels orange curd zie recept op mijn blog: klik HIER
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet je cakevorm klaar en vet de bodem en zijkanten in met een beetje boter.
  • Klop de eieren met de suiker in je keukenmachine tot een lichtgeel mengsel. Smelt in de tussentijd de boter in een steelpannetje op laag vuur.
  • Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het eimengsel en meng goed. Giet dan de gesmolten boter en het vanille extract erbij en meng alles nog heel even goed, maar niet te lang. Stort het cakebeslag in de cakevorm.
  • Bak de cake 40 minuten. Check daarna even of de cake goed is, door met een satéspies in de cake te prikken. Als hij er schoon uitkomt, dan is je cake klaar. Mocht er een beetje beslag aan kleven, bak hem dan nog een paar minuten langer.
  • Laat de cake afkoelen. Bak de geschaafde amandelen in een droge koekenpan mooi lichtbruin.
  • Snij de cake horizontaal doormidden. Let op: mocht de bovenkant van je cake niet mooi recht zijn, maar een soort bolletje hebben - snij dit er dan af, zodat ook de bovenste plak mooi plat is.
  • Smeer de onderste plak gelijkmatig in met 4 eetlepels orange curd. Leg de tweede plak boven op de andere. Bedek de bovenkant van de cake met de resterende eetlepels orange curd en garneer het met het geroosterde amandelschaafsel. Geniet ervan!

2 Comments

  1. Claudia

    augustus 6, 2018 at 8:44 pm

    En wat je dan nog over hebt aan curd, smeer je over de hele buitenkant en dan druk je daar hagelslag in… of draaf ik nu een beetje door? Kun je überhaupt doordraven als het om de combi cake en curd gaat? Afijn, je begrijpt het al… snij een dikke plak af voor jezelf en geef mij de rest maar!
    Dikke kus,
    Clau

    Reply
    • Lisette

      augustus 7, 2018 at 8:49 pm

      Ha Ha – ja Clau – dat is zeker een goed plan. Deze kan op de lijst voor in oktober. Dikke zoen, Lies

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress