Appel Brie salade
Appel brie salade. Ik zag een prachtige foto op Pinterest voorbij komen van een ‘Apple Brie Salad’ en klikte gelijk door naar het bijbehorende foodblog. Dat bleek het Amerikaanse ‘Lemon Tree Dwelling‘ te zijn. Een blog van Cathy, een voormalig schooljuf, die nu fulltime blogger is. Je kunt je prima een tijdje vermaken op haar site. Ik heb in ieder geval even uitgebreid rondgesnuffeld. Afijn, dit recept is dus gebaseerd op haar salade. Ik heb alleen wat kleine wijzigingen doorgevoerd om hem te verfransen.
Zo verving ik haar pecannoten door walnoot. Ook maakte ik een andere dressing. Namelijk gewoon een basis vinaigrette. Dat past perfect bij deze combinatie en maakt hem net een klein tikkie Franser. Persoonlijk maak ik deze salade overigens uitsluitend met Brie de Meaux. De rauwmelkse variant. Die is lekker smeuïg en vol van smaak.
Appel Brie Salade
Ingrediënten
- 100 gram sla ik gebruik een melange
- 1 appel ik gebruik Gala
- 2 lente uitjes
- 50 gram Brie de Meaux
- 1 handje cranberry's
- 10 walnoothelften
Voor de vinaigrette
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- zout en peper
Bereiding
- Doe de sla(melange) in een kom.
- Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snijd de lente ui in kleine ringen. Verdeel de brie in kleine blokjes (ongeveer even groot als de blokjes appel) en hak de walnoten in grove stukjes.
- Maak de vinaigrette: klop olie, azijn, mosterd en honing in een kommetje goed door elkaar, tot je een mooi gladde dressing hebt. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de appel, lente ui, brie, cranberry's en walnoot over de sla. Giet de dressing erover, hussel alles goed door elkaar en serveer. Bon appetit!
Joan de jong
augustus 17, 2018 at 12:31 pmThis is a very nice salad for the summer, I am about to enjoy it for lunch.
Lisette
augustus 21, 2018 at 5:57 amThanks Joan! I hope it tasted great. Hugs and kisses from France
Claudia
augustus 18, 2018 at 12:19 pmOeh, lekker, vooral met zo’n goeie, rauwmelkse stinkbrie! En zo maken wij onze dressing ook… maar het kan zijn dat ik die ooit van jou heb afgekeken. Afijn, beter goed geleend dan slecht verzonnen 😉
Dikke kus,
Clau
Lisette
augustus 21, 2018 at 5:59 amHi Blogfee – ha ha ha… dikke zoen