Onze Franse Keuken

Thaise kikkererwten salade

Lunch, Salades | februari 19, 2018 | By

Vandaag, zoals afgelopen woensdag beloofd, een simpele lunchsalade waar ik Thaise pesto in gebruik. Dit recept is een onverwachte ontdekking.  Een restje kikkererwten was de aanleiding. Die waren toevallig over van een ander gerecht en ik besloot daar wat van de pesto door te roeren. Gewoon om te kijken hoe de combinatie smaakt. Wow – Lekker. Dus dook ik snel de koelkast weer in. Ik had namelijk wat aanvullende ingrediënten nodig om het geheel om te toveren tot een mooie lunchsalade.

Ik sneed wat komkommer en avocado in blokjes. Enkele radijsjes in plakjes erbij en ook nog wat mais erdoor. Alles even op smaak brengen met witte balsamico azijn, olijfolie en zout om een ‘fris en zoet-zuur’ geheel te krijgen. Daar de in Thaise pesto gemarineerde kikkererwten op en klaar. Een super geslaagde salade, al zeg ik het zelf. Zelfs Arjan, totaal geen fan van kikkererwten, vond deze salade ermee door kunnen. Nou, dat is echt een heel groot compliment kan ik je verklappen. Zo leuk als je per ongeluk met een beetje fröbelen een nieuw gerechtje ontdekt. Ik ga deze in ieder geval zeker nog eens maken. 

Recept: Thaise Kikkererwten salade

Ingrediënten:

– 1/2 komkommer in blokjes
– 1/2 avocado in blokjes
– twee eetlepels mais
– 8 radijsjes, in plakjes
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel witte balsamico azijn
– zout
– 5 eetlepels kikkererwten uit blik, afgegoten en afgespoeld
– 1 volle eetlepel homemade Thaise pesto

Bereiding:

– Doe de komkommer, avocado, mais en radijs in een kom. Giet de olijfolie en balsamico azijn erbij. Bestrooi met een beetje zout en hussel door elkaar.
– Hussel de homemade Thaise pesto door de kikkererwten.
– Schep de kikkererwten op de salade en serveer. Bon appetit!

2 Comments

  1. Youri bakker

    mei 1, 2018 at 5:27 pm

    Ik gebruik vaker kikkererwten en ga deze salade zeker een keer maken. Ziet er erg lekker uit.

    Reply
    • Lisette

      mei 2, 2018 at 9:05 am

      Dank je! Ik hoop dat hij smaakt.

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress