Onze Franse keuken

Garnalen met Thaise noedels

Pasta, Vis | februari 14, 2018 | By

Vandaag, zoals beloofd, een supersnelle maaltijd, waarin ik Thaise pesto gebruik. Dit gerecht staat binnen 10 minuten op tafel. Ideaal dus voor een doordeweekse avond. 

Degenen, die mij al langer volgen, weten dat ik gek ben op garnalen. In alle maten, maar hier in Frankrijk zijn vooral de middelgrote, oftewel ‘crevettes’, goed verkrijgbaar. Ik koop altijd een flinke voorraad. Het is even een klusje om ze schoon te maken. Kopjes verwijderen, pellen en natuurlijk het darmkanaal eruit snijden. Ik vries de garnalen, die ik niet diezelfde dag nodig heb, in porties in. Altijd handig om in huis te hebben. Ik weet dat je in Nederland gewoon een bakje eetklare exemplaren kunt krijgen bij de Appie en ik zou zeggen – vooral doen.

Voor dit gerecht week je de noedels in kokend water. Tegelijkertijd bak je wat sugarsnaps en lente ui. Op het laatst de garnalen nog even bakken. Die mag je maar heel kort bakken, want anders worden het taaie hompjes. Noedels afgieten en 2 eetlepels zelfgemaakte Thaise pesto erdoor roeren. Noedels over de borden verdelen. Sugarsnaps en lente ui erop scheppen. Tot slot de garnalen toevoegen. Nou als dat niet simpel is….

Ik heb nog een leuke suggestie voor het gebruik van Thaise pesto voor jullie. Eigenlijk een soort van per ongeluk ontdekt. Ik had een schaaltje kikkererwten over, van een ander gerecht. Daar roerde ik wat van de pesto doorheen – gewoon om te kijken of dat qua smaak samen gaat. Ja dus. Vervolgens heb ik even staan fröbelen met wat andere dingen uit de koelkast en een salade in elkaar gedraaid voor de lunch. Bijzonder geslaagd en heel origineel. Benieuwd? Dat recept staat maandag op mijn blog.

Garnalen met Thaise Noedels

Voorbereidingstijd10 min
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • nestnoedels 2 à 3 nestjes per persoon
  • 200 gram middelgrote garnalen schoongemaakt
  • 100 gram sugarsnaps
  • 2 lente uitjes in ringetjes
  • olijfolie
  • 2 à 3 eetlepels zelfgemaakte Thaise Pesto zie recept hier op mijn blog

Bereiding

  • Breng een pan met water aan de kook. Voeg de nestnoedels toe, zodra het water kookt. Doe de deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat de noedels 4 minuten staan (dat is althans de bereidingswijze van de noedels die ik gebruik - lees de gebruiksaanwijzing van jouw noedels - en pas indien nodig aan)
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan en voeg de sugarsnaps toe. Roerbak ze een minuut of 5.
  • Voeg dan de ringetjes lente ui toe en bak die even 2 minuten mee.
  • Verwarm tegelijkertijd in een andere koekenpan nog een beetje olie en roerbak de garnalen kort. Let op: ze moeten net gaar zijn, want anders worden ze taai. Ik doe dit express in een 2e koekenpan, om straks het opmaken van de borden makkelijker te laten verlopen. Voel je vrij om ze in de pan van de sugarsnaps te mikken hoor - dat werkt ook prima (en minder afwas :-)).
  • Trek de nestnoedels, na afloop van de 4 minuten, met een vork uit elkaar en giet ze vervolgens af. Roer er 2 eetlepels Thaise pesto erdoorheen. Proef en voeg indien nodig nog wat meer pesto toe. Kwestie van smaak.
  • Verdeel de noedels over de borden. Schep de sugarsnaps en lente ui erop. Tot slot de garnalen erover en smullen maar. Bon appetit!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment