Onze Franse Keuken

Kruidige ontbijtsmoothie met havervlokken

Drankjes, Ontbijt, smoothie | januari 15, 2018 | By

De start van een nieuwe week. Vandaag heb ik een leuk simpel ontbijtreceptje voor jullie. Mijn nieuwe favoriet: Een kruidige ontbijtsmoothie met havervlokken. Onlangs zag ik Rudolph van Veen bij Koffietijd een havermout breakfastbowl maken en daar deed hij kurkuma doorheen. Dat heeft een reinigende werking. Klinkt goed. Dat bracht mij op het idee om eens wat specerijen in mijn standaard fruitsmoothie te gooien om het zo een powerboost te geven. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik vind de combinatie van kurkuma, kaneel en gemberpoeder erg lekker. Deze kruidige combinatie haalt de simpele basis van yoghurt, peer, kiwi en sinaasappel lekker op. Door de havervlokken is hij goed vullend en kan je er tot de lunch op vooruit. Weer eens wat anders. Ook eens proberen? Zo maak je hem:

Kruidige ontbijtsmoothie met havervlokken

Voorbereidingstijd5 minuten
Porties: 1
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 250 gram yoghurt
  • 1 kiwi
  • 1 peer
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • 1/4 theelepel theelepel kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels havervlokken

Bereiding

  • Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokken.
  • Schil de kiwi en de sinaasappel en snijd in stukken.
  • Doe de yoghurt in een blender. Voeg peer, kiwi en sinaasappel toe.
  • Voeg kurkuma, kaneelpoeder en gemberpoeder toe.
  • Meng alles tot een mooie gladde smoothie.
  • Schep de havervlokken erbij en meng nogmaals, totdat alles mooi glad is.
  • Schenk de smoothie in een glas en 'breakfast is served'..

2 Comments

  1. Mevrouw Marloes

    januari 17, 2018 at 7:45 pm

    Klinkt lekker en ziet er ook nog eens lekker uit! Ga ik deze week eens maken. Ik ben gek op smoothies, vooral als ontbijt.

    Reply
  2. Angelika

    januari 22, 2018 at 11:52 am

    Ooh, ziet er supergaaf uit! 🙂

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress