Onze Franse Keuken

Winactie – shop tegoed Madame La Poule

winactie | december 15, 2017 | By

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij mij is de jaarlijkse kerst gekte toegeslagen. Ook zo druk met het zoeken naar cadeautjes ? Ik vind het een verademing, dat je tegenwoordig zoveel leuke spulletjes online kunt bestellen. Zo ben ik fan van de webshop van Madame La Poule

Deze webshop is met ziel en zaligheid opgezet door één van onze vaste gasten, Sonia de Haan. Zij heeft een aantal keren met manlief en kindjes vakantie bij ons gevierd op La Panacée. Toen was ze inspiratie aan het opdoen bij lokale bedrijfjes hier in Frankrijk. Naarstig op zoek naar originele woonaccessoires, stoere keukenspullen en eigenzinnige stationery. Het was namelijk haar grote droom om een eigen webshop te beginnen.

In 2015 heeft ze de sprong gewaagd in de vorm van Madame La Poule. Kijk, daar hou ik van. Mensen die er gewoon vol voor gaan. Het leuke is, dat het ook echt een hele mooie webshop geworden is. Ik word er in ieder geval heel hebberig van. Uiteraard kijk ik graag bij de kookspullen, maar ook de vazen, blocnotes, tassen en kinderspullen zijn gaaf. Zelf ben ik vooral helemaal weg van het merk Rice – en dan met name van de kooklepels. 

In overleg met Sonia mag ik zo’n Rice kooklepel en € 25,- shop tegoed weggeven. Nou, dat is toch mooi meegenomen in die dure kerstmaand?…gratis wat cadeautjes shoppen…wie wil dat nou niet?…

Wat kan je winnen: 

Zo’n gave kooklepel van Rice

en een

 € 25,- Shop tegoed voor www.madamelapoule.nl

 

Wat moet je daarvoor doen?

 • 1: Like de Facebook pagina van Onze Franse Keuken & van Madame La Poule 
 • 2: Volg @onze_franse_keuken en @madamelapoule op instagram

en geef antwoord op de volgende twee vragen:

 • van welk recept van Onze Franse Keuken zou je graag een You-Tube video zien?
 • wat is jouw favoriete item van de Madame La Poule webshop ? 

Je kunt de antwoorden op deze vragen achterlaten in een reactie op deze blogpost, via een emailbericht of via een reactie op instagram. 

De winactie loopt tot maandag 18 december 12.00 uur.

Daarna ga ik alle aanmeldingen verzamelen en een winnaar trekken. De winnaar maak ik maandagavond om 19.00 uur bekend via Facebook en Instagram. Dan heeft hij/zij nog alle tijd om kerstcadeautjes uit te zoeken op Madame La Poule en zijn deze voor kerst in huis….oja, en heb ik al verteld dat ze de cadeautjes ook nog héél leuk inpakt?

Ik zou het superlief vinden als jullie meedoen. Je helpt Sonia en mij daarmee namelijk enorm. Op deze manier hopen wij erachter te komen, wat jullie willen zien (qua video) en kopen (qua kerstcadeautje)… 

Veel succes en fijn weekend allemaal!

11 Comments

 1. Claudia

  december 16, 2017 at 4:12 pm

  Als Facebookloze medemens val ik uiteraard volledig buiten de boot bij hedendaagse winacties en dat vind ik helemaal prima. Maar wat ik me natuurlijk niet laat ontnemen, is de kans om soupechef Arjan in een YouTube-video zijn ongeëvenaarde paddenstoelensoep in elkaar te zien draaien. Dat zou voor mij al beloning genoeg zijn 😀
  Dikke kus,
  Clau

  Reply
  • Lisette

   december 16, 2017 at 4:42 pm

   ha ha – dat gaat vrees ik niet gebeuren Clau – maar mocht het mij nou eens een keertje lukken, om rustig te gaan zitten en dat boek te schrijven – dan komt hij daar zeker in 🙂 Dikke zoen

   Reply
  • Kirsten

   december 18, 2017 at 10:47 am

   Oh de Pissaladiere zou ik graag in een video zien. Deeg lukt me meestal niet zo goed en zou graag tips & tricks hiervoor vinden. Het lijkt me overigens een heerlijk hapje bij de borrel ?

   Reply
 2. jacqueline de Waal

  december 17, 2017 at 11:08 am

  Wat schattig ik doe bijzonder graag mee aan deze leuke actie!

  Reply
 3. Tita

  december 17, 2017 at 4:51 pm

  Ik ben wel nieuwsgierig naar het recept van de Boeuf Bourguignon. Dat heb ik nog nooit zelf gemaakt en met een video is die drempel voor mij toch lager.

  Mijn favoriete items van de webshop van Madame La Poule zijn alle items met een ananas omdat we net hebben ontdekt dat er in ons plafond ananas figuurtjes zijn verwerkt! 🙂

  Reply
  • Lisette

   december 17, 2017 at 6:34 pm

   Hi Tita, de video van de Boeuf Bourguignon staat op mijn youtubekanaal – die kan je terugvinden onder het tabje ‘video’s’ of via https://youtu.be/nN7RJR2tHLs

   Reply
   • Tita

    december 17, 2017 at 9:38 pm

    Oeps, ik had nog niet gekeken op je YouTubekanaal….. Sorry…… Wat een leuke video’s! Met jouw uitleg ziet het er voor mij heel maakbaar uit! Dan ben ik ook benieuwd naar die andere Franse klassieker Coq au vin. Wat mij daarbij handig lijkt is dat je het gerecht een paar dagen van te voren kunt maken. Dat geeft rust (en gemak en tijdwinst) op de dag dat je het wilt eten.

    Reply
 4. Sabine Bientje

  december 17, 2017 at 4:59 pm

  Ik zie ontzettend veel eendenborst filet recept en het water loopt me in de mond als ik het zie! Ik moet alleen bekennen dat ik het nog nooit gegeten of laat staan gemaakt heb…. Ik wil hier graag mee aan de slag maar zou een video van een recept reuze handig vinden!

  Vorig jaar hebben we een lodgetent gehuurd en hierin zaten de meest GEWELDIGE melamine bekers. Ik zie ze in de webshop van Madame la Poule ook en die zou ik graag willen kopen met het shop tegoed! Ik ben echt gek op die kleurtjes en printjes. De kooklepel (en eigenlijk alles van Madame La Poule 😉 ) is zooooo leuk!

  Reply
  • Lisette

   december 17, 2017 at 6:32 pm

   Hi Sabine – de video van de eendeborst staat al op mijn youtube kanaal – die kan je heel makkelijk terugvinden onder het tabje ‘video’s’ of via https://youtu.be/IvEUoGkRS0g

   Reply
   • Sabine Bientje

    december 18, 2017 at 6:29 pm

    *zoeffffff

    Reply
 5. Kirsten Van Zijp

  december 18, 2017 at 10:48 am

  Oh de Pissaladiere zou ik graag in een video zien. Deeg lukt me meestal niet zo goed en zou graag tips & tricks hiervoor vinden. Het lijkt me overigens een heerlijk hapje bij de borrel ?

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress