Onze Franse Keuken

NIEUW: Onze Franse Keuken op YOUTUBE

Youtube | november 17, 2017 | By

Ik roep het al een tijdje: “Ik zou eigenlijk wel (kook)video’s willen maken”. Ik zie dat regelmatig bij andere foodblogs en dan denk ik ‘Gaaf’. Tja, en dan de stap van roepen naar daadwerkelijk doen. Dat is best een dingetje, kan ik je vertellen. 

Afgelopen seizoen heb ik het nog maar eens voorzichtig gepolst bij onze gasten. De meesten waren enthousiast. Sommigen vroegen zich af of ik misschien Enzo Knol aspiraties heb – het antwoord is NEE. Geen real-life soap taferelen en nee, ook geen prank-videos, make-up tutorials, eieren uitpakken of fitness oefeningen. Wat dan wel? Uiteraard kunnen jullie recepten verwachten, maar daarnaast wil ik jullie ook andere dingen laten zien. Jullie af en toe mee op pad nemen, om ons ‘leven in Frankrijk’ te tonen. Maar ook de avonturen delen, van deze 40+ jarige digibeet, die haar weg probeert te vinden in een wondere wereld die ‘youtube’ heet…

Afijn, na lang wikken en wegen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Hier op mijn blog aangegeven, dat ik op 17 november meer zou vertellen over mijn nieuwe project (stok achter de deur….tada – dit is het dus :-))… en vol goede moed de eerste filmpjes opgenomen. 

CONFRONTEREND. Je eigen stem terughoren is niet fijn, maar jezelf terug zien – man – dat is een bakkie pittig. ‘Jeetje, waar komen al die rimpeltjes ineens vandaan?’; ‘Wat praat ik toch veel met mijn handen – ik lijk wel een Italiaan.’ ‘Niet naar het schermpje kijken Lies, recht in die lens!’ Nee, video’s maken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ok, daar moet je dus blijkbaar even doorheen. MAAR…..het is zo de moeite waard, want man, man, man, wat is dit leuk om te doen.

Het kost waanzinnig veel tijd, het is allemaal nog wat onwennig en gekunsteld. Logisch, want ik heb dit nooit eerder gedaan en moet het nog leren. Editten is een mega uitdaging en een eigen youtube kanaal opstarten heeft ook best wat voeten in de aarde. Het helpt natuurlijk niet mee, dat ik zo onhandig ben met computers. To put it mildly. Ik zit dus uren (hoewel uren, maak daar maar dagen van) achter mijn laptop en probeer – met behulp van youtube tutorials – mijn filmpjes ‘showproof’ te maken.

Van de 8 gemaakte filmpjes zijn er momenteel 2 toonbaar. De anderen zijn niet door de ballotage gekomen. Oefenmateriaal, zullen we maar denken. Wel heb ik daarmee een trailer kunnen maken, zodat jullie in ieder geval kunnen zien, wat je op mijn youtube kanaal kan verwachten. 

Ik hoop dat jullie nieuwsgierig zijn geworden en mij gaan volgen op mijn nieuwe youtubekanaal. ‘Moet ik me nou echt abonneren?’ hoor ik je denken – ‘ik volg je blog toch al?’ Ja, dat klopt, maar ik ga niet alle video’s op mijn blog plaatsen/melden. Dus wil je geen video missen (en ik hoop dat dit het geval is) – abonneer je dan via de rode abonneerbutton op mijn youtube kanaal. En nee, het kan echt geen kwaad. Je haalt dan echt geen eng virus binnen op je pc. Gewoon even doen – dan help je mij enorm, want ik heb minimaal 100 abonnees nodig om mijn eigen youtube URL te kunnen claimen (wist ik ook niet – tada…ik leer iedere dag ….):-)

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe!

https://youtu.be/hczDlKH5GkE

Tags: ,

13 Comments

 1. Claudia

  november 17, 2017 at 2:12 pm

  JAAAAAAAA!!! Gelukt! Gefeliciteerd! Echt supercool, Lies 😀
  Dikke kus,
  Clau

  Reply
  • Lisette

   november 17, 2017 at 2:23 pm

   Thanks lieve Blogfee – eng man :-)….

   Reply
 2. Marleen

  november 17, 2017 at 2:41 pm

  Wat leuk zeg!! Lisette volgt;-)!!! Superstoer, ik ga snel kijken..
  Groetjes uit Westkapelle

  Reply
 3. Marleen

  november 17, 2017 at 2:41 pm

  Vlogt bedoel ik natuurlijk…stomme autocorrect

  Reply
  • Lisette

   november 18, 2017 at 7:06 am

   ha ha – superleuk Marleen – hoop alles goed bij jullie?

   Reply
 4. John golsteijn

  november 17, 2017 at 9:03 pm

  Leuk je nu in het echt te zien, succes.

  Reply
  • Lisette

   november 18, 2017 at 7:06 am

   Dank je John!

   Reply
 5. Joke

  november 18, 2017 at 10:15 am

  Leuk, kijk uit naar de resultaten?? Succes Lisette met deze nieuwe uitdaging!

  Reply
  • Lisette

   november 18, 2017 at 11:18 am

   Dank je Joke – zeker een uitdaging…Ik hoop snel wat leuke nieuwe content te kunnen plaatsen. Ben er druk mee 🙂

   Reply
 6. Barbara

  november 18, 2017 at 7:25 pm

  Jeeej, gelukt! Ook het abonneren ; ) Ik vind de filmpjes hartstikke leuk en ga je zeker volgen. Liefs oet Loarne ook van Hans en Willem, Barbara

  Reply
  • Lisette

   november 19, 2017 at 8:14 am

   Hi Barbara – oh thanks! Ik dacht – als ik het eenmaal gedaan heb – die filmpjes gewoon online zetten – dan kan ik niet meer terug…., maar ik blijf het een ding vinden merk ik nu aan mezelf. Ik denk, dat ik nog héél wat filmpjes moet maken, voordat ik aan het idee gewend ben. Liefs uit Frankrijk

   Reply
 7. Nicolet

  november 20, 2017 at 6:46 am

  Wat? Geen fitnessvideo’s???? Gelukkig maar, om 6 uur ‘s ochtends, wanneer ik tijdens mijn ontbijt mijn favoriete websites lees, heb ik daar ook echt geen zin in. Nooit eigenlijk…. Succes met de filmpjes, ik ga snel kijken! Groet Nicolet

  Reply
  • Lisette

   november 20, 2017 at 1:50 pm

   Ha Ha – gelukkig denken we daar dus hetzelfde over Nicolet. Leuk, dat je ze gaat kijken. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress