Onze Franse Keuken

Samen koken op afstand – Jamie’s superfood pasta

Samen Koken op Afstand | oktober 20, 2017 | By

Jaaaaa, we zijn weer begonnen. Vandaag de kick-off van een nieuw winterseizoen ‘Samen koken op afstand’. ‘Wat was dat ook alweer?’ Even een korte uitleg: Vijf jaar geleden bedachten mijn vriendin Inge en ik een leuk kookproject.

Om de beurt duiken we de kookboeken in (we hebben allebei een uitgebreide collectie) om een recept uit te kiezen. Vervolgens testen we het uitverkoren gerecht, ieder in onze eigen keuken. Inge in Noordwijk en ik hier op La Panacée. De families worden erbij gesleept om de probeersels te proeven en de eerlijke reviews van onze kookexperimenten delen we hier op mijn blog.

De recepten en bijbehorende resultaten zijn zeer uiteenlopend. Van bejubelde gevulde rundvleesrolletjes, tot een teleurstellende chocolade swirl cheesecake. Ook hebben we een keer getest of Jamies 30 minuten maaltijden, daadwerkelijk in 30 minuten op tafel stonden. Compleet met timer erbij. Te grappig om een keer te proberen…Voor wie onze eerdere kooksessies wil lezen. Klik HIER

Afijn, voor de start van dit seizoen mocht Inge als eerste kiezen. Zij ging voor een recept van Jamie. (ja, wij zijn Jamie fans). De ‘Jool’s tonijn & pasta uit de oven met zoete prei, venkel en tomaat’. Hij komt uit het kookboek ‘Jamie’s Superfood family classics’. We gaan dus eens gezond doen….

Wat vonden we ervan?:

Inge:

Het afgelopen seizoen van SKOA was een beetje magertjes. Dat lag dus aan mij. Ik had het heel druk met m’n bedrijf (jeeeeeeeeej) en kreeg vervolgens enorm veel last van m’n rug (neeeeeeeeee) en liggend koken……. Maar goed, de drukte is er nog steeds en de rug is eindelijk bijna oké dus we kunnen gaan SKOA-en. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Ik mocht als eerste een recept kiezen en dat werd er 1 van Jamie Oliver, Superfood (de snelheid waarmee die man boeken uitbrengt….inmiddels is er al weer een nieuwe). Superfood dus, helemaal hip, want Jamie weet wat zijn lezers willen. De keuze viel op een pastaatje van Jools (mevrouw Oliver) en zag er op beeld prima uit (de pasta). Had nog nooit iets met venkel klaargemaakt dus primeurtje. Vond het recept nogal omslachtig, de olijven heb ik geschrapt (de verkering en ik houden niet van olijven) maar om een lang verhaal kort te maken, ik geloof niet dat de olijven het gerecht hadden kunnen redden. Sterker nog, het was een saaie flauwe hap die we niet de moeite waard vinden om nog een keertje te maken. Ook niet als we er een geheel eigen variant van maken. En nog sterker, dit was de tweede keer dat we een pasta recept a la Jools gemaakt hebben en het was twee keer niks. Voortaan sla ik de Oliver-recepten die van de hand van Jools komen over. Conclusie: een teleurstellend begin, het fijne nieuws: kan alleen maar beter uitpakken.

Lies (ik dus:-)):

Laatst zag ik op 24Kitchen een interview van Miluschka met Jamie over zijn Superfood boeken. Op zich heb ik wel het idee, dat hij zich er echt in heeft verdiept. Natuurlijk gaat hij ook mee in de hype, maar wel een beetje gefundeerd. Persoonlijk ben ik niet zo van de hypes, maar zijn visie op ‘superfoods’, kwam toch echt wel oprecht over. Dat hij er vervolgens een commerciële draai aan geeft en weer tig boeken mee verkoopt, is alleen maar slim. Hij geeft zijn volgers gewoon wat ze willen. ‘Hats off’ denk ik dan. Toen ik het recept las had ik al gelijk het idee – ok, dit klinkt allemaal wel héél gezond. Volkoren pasta, Hüttenkäse, tonijn, tomaat..met een héél klein beetje parmezaanse kaas erover in de oven. Ik vond het vooral ook een omslachtig recept. Ik was ruim een uur bezig om het te maken. Als ik lang nodig heb, dan verwacht ik wel een smaakexplosie. Ik vond dit een vrij slappe hap. Ik heb de olijven wel toegevoegd, maar dat haalde het gerecht niet op. Ok, vullend, maar ja – vullend – daar doe ik het niet voor. Dan kan ik net zo goed een volkoren boterham pakken en daar een beetje tonijn en Hüttenkäse op smeren. Ben ik in 2 minuten klaar. Ik wil wel graag lekker eten. Een enorme bak kruiden zou dit gerecht nog iets op kunnen halen, maar ik ga dat niet uitproberen. Eens, maar nooit meer.  Sessie 1 viel dus tegen – helaas….het recept zelf zet ik dan ook niet op mijn blog. Volgende keer beter. Ik ga op zoek naar een leuke uitdaging voor onze 2e sessie…To be continued……..

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress