Onze Franse Keuken

La Rentrée – start nieuw blogseizoen

Uncategorized | september 4, 2017 | By

La Rentrée – de start van een nieuw Frans schooljaar. Daar gingen ze hoor. Onze kleine meiden. Hand in hand lopen wilden ze niet. ‘We zijn toch geen babies?!’…eh..ok ladies… ‘Zelfs niet even voor de foto?’…’NEE..HEE’. Klare taal van een vijf en een drie jarige. Niet aandringen mams, gewoon laten gaan. Het is immers een spannende dag (ik spreek dan vooral voor mezelf vrees ik)…

Marie en Annick deden het gelukkig heel goed en daardoor gedroeg ik mij ook wel een beetje normaal….denk ik…hoogstens wat rode konen en een zweetrug…nah, best netjes..nog even semi-nonchalant zwaaien naar die kleine koppies achter het raam van het klaslokaal bij het teruglopen naar mijn auto. Hup, snel naar huis en over tot andere belangrijke zaken….zoals…. 

La Rentrée van het blogseizoen!!!!!!!

Ik vind dit namelijk zelf een hele mooie dag om ook het bloggen weer op te pakken. Nu de schoolvakanties achter de rug zijn is de echte piek hier voorbij. Dus heb ik af en toe tijd om achter mijn pc te kruipen….ahum (sprak/schreef zij hoopvol). Het is de komende maand natuurlijk nog steeds druk op La Panacée, maar ik kan gewoon niet langer wachten. Ik heb zo’n zin om te beginnen. 

Er staat van alles op de planning. Ik heb meer dan genoeg inspiratie opgedaan de afgelopen maanden. Zelfs een Franse FOOD kalender gevonden, die gebaseerd is op een schooljaar en dus start in september. Prachtig! Iedere dag een recept, passend bij het seizoen met bijbehorende boodschappenlijst. Daar zit ook vast wel iets leuks tussen om uit te testen en over te bloggen.

Ik ga mijn uiterste best doen om jullie de komende maanden te vermaken met gevarieerde recepten – van healthy ontbijtsmoothie – want jawel, de ‘gezondheidshype’ heeft ook Frankrijk bereikt – tot mega-machtige chocoladetaart – gewoon, omdat het kan en ik vooral een voorstander ben van LEKKER genieten…Uiteraard zal ook de nodige culi-kletspraat (oftewel al mijn schrijfsels die niet onder het kopje ‘recepten’ te vangen zijn) dit blogseizoen niet ontbreken. 

Bedankt voor alle e-mailberichtjes en reacties hier op mijn blog tijdens mijn zomer blogstop. Altijd ontzettend leuk om iets van jullie te horen. 

Alors, c’est parti!

 

 

6 Comments

 1. Claudia

  september 4, 2017 at 9:22 pm

  Omdat je een koffer op wieltjes natuurlijk ook gewoon als een handtas kan dragen… 😀
  Tot zaterdag!
  Dikke kus,
  Clau

  Reply
  • Lisette

   september 5, 2017 at 6:33 am

   Uiteraard! Die praktische instelling hebben ze van mij 🙂 Tot zaterdag lieve blogfee

   Reply
 2. Nicolet

  september 7, 2017 at 6:36 pm

  Leuk dat je weer gaat bloggen, verheug me op je recepten, tips en schrijfsels! Hartelijke groet, Nicolet

  Reply
  • Lisette

   september 8, 2017 at 5:58 am

   Dank je Nicolet. Groetjes Lisette

   Reply
 3. Jolan

  september 19, 2017 at 7:58 pm

  Wat ontzettend leuk en fijn voor mij dat jij er weer bent! Wordt weer genieten dus!!! groetjes, Jolan

  Reply
 4. Inge

  september 20, 2017 at 8:28 am

  Fijn dat je weer terug bent, ik kijk heel regelmatig op je site en probeer veel recepten uit. De kalender ziet er zo leuk uit dat ik hem heb besteld op Amazon voor mijn schoonzusje die jaren in Parijs heeft gewoond en ook voor mezelf. Ik ben erg benieuwd. Bedankt voor de tip!

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress