Onze Franse Keuken

Gestoomde groene asperges met gepocheerd ei en garnalen

Lunch, Vis | april 15, 2017 | By

Tot gisteren had ik nog nooit een ei gepocheerd. Op één of andere manier ben ik dat klusje altijd uit de weg gegaan. Het leek me zo’n gedoe en een zacht gekookt eitje werkt toch ook?! Gisteren kreeg ik opeens het lumineuze idee om groene asperges te stomen voor de lunch. Na het stomen van de prei voor de preiburgers ben ik namelijk fan van mijn nieuwe stoom-opzet-pannetje van de Ikea. Dus hup, eens kijken hoe dat bevalt met asperges. Prima, binnen 10 minuten klaar.

Ik wilde er graag een eitje bij eten en tja…als ik dan toch bezig ben om nieuwe dingen uit te proberen. Waarom dan geen ei pocheren? Afijn, zo gezegd zo gedaan….alhoewel…

Ik heb eens ergens een handig trucje gezien voor pocheren. Dan bedoel ik niet een ei in een boterhamzakje. Nee, voor deze variant heb je een klein zeefje nodig.

Je breekt je ei boven de gootsteen in je zeefje. Dan roeren in een pan met kokend water, zodat er een draaikolk ontstaat. Laat het zeefje in het midden van de draaikolk zakken en…..SHIT….dat ging dus mis….één grote dradenzooi in mijn pannetje….oeps…nog maar eens even opzoeken (inderdaad – dat had ik beter vooraf kunnen doen – I KNOW – maar ik ben wat hardleers (of noem het ‘eigenwijs’).. Aha – azijn in het water….die stap had ik nou net even niet onthouden.

Poging 2 – joehoe – die lukte wel. Gestoomde asperges – check. Gepocheerd ei – check. Nog wat garnalen gebakken met wat pittige chilivlokken erover en SMULLEN maar.

Van het eindresultaat heb ik trouwens een filmpje gemaakt en op Instagram gezet – dat kunnen jullie HIER bekijken.

Geniet lekker van het paasweekend allemaal!

Gestoomde groene asperges met gepocheerd ei en garnalen

Voorbereidingstijd15 minuten
Porties: 1
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

 • 150 gram groene asperges
 • 1 ei
 • 75 gram schoongemaakte gepelde mediumgrote garnalen crevettes
 • chilivlokken
 • grof zeezout
 • olijfolie
 • azijn voor het pocheren

Bereiding

 • Breng een pan met water aan de kook. Knak de onderkant (het houtachtige stuk) van de asperges en leg ze naast elkaar in je stoompannetje. Zet het stoompannetje op je pan en dek af met een deksel. Stoom de asperges in ongeveer 10 minuten gaar.
 • Breng nog een pan met water aan de kook. Giet er een flinke scheut azijn in.
 • Breek je ei boven een zeefje in de gootsteen. Er loopt wat nat vocht doorheen, maar dat is niet erg. Daarom doe je het ook boven de gootsteen. Roer in de pan, zodat er een draaikolk ontstaat, en laat je zeefje in het midden van de draaikolk in het water zakken. Pocheer het ei 3 minuten (voor zacht) of langer als je het eigeel graag iets harder wilt hebben. Ik heb het zelf ietsjes langer gedaan, want ik hou niet van 'nat' wit...
 • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Doe je garnalen in de pan en bestrooi ze met chilivlokken naar smaak. Bak je garnalen in een kleine 2 minuten gaar.
 • Leg je asperges op een bord. Bestrooi met een beetje zeezout. Leg daar voorzichtig je gepocheerde ei op en verdeel de garnalen erover. Serveer en geniet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress