Onze Franse Keuken

Chocolade diploma

Rondom La Panacée | april 8, 2017 | By

Chocolatier in de dop. Marie (onze oudste) is gisteren naar het chocolademuseum in Terrasson geweest. Daar kreeg ze samen met haar leeftijdsgenootjes (5 & 6 jarigen) eerst een film te zien over de geschiedenis van chocolade. Daarna gingen de hummels zelf een chocoladekuikentje ‘gieten’. Hoe cool is dat?! Ik deed dat op die leeftijd nog niet hoor (nog steeds niet trouwens)… Na afloop kregen ze allemaal een diploma ‘ d’Apprenti Chocolatier’…

Ik blijf me erover verbazen hoe veel ze hier op jonge leeftijd al leren over eten & koken. Onze meiden krijgen al sinds ze 2 jaar oud zijn kookles op de crèche en school. Ook gaan ze regelmatig onder begeleiding van de juf en/of meester inkopen doen op de markt en dan vervolgens de schoolkeuken in. Ik vind dat echt fantastisch.

Onze meiden willen hier ook helpen in de keuken. Dat is meestal nog erg omslachtig en op dit moment beperk ik het vooral tot het samen bakken van koekjes en taart. Wel heb ik al speciale ‘kinder’messen voor ze gekocht bij de Ikea. Niet die van plastic messen, maar een echt mes met een speciale grip. Voor de nieuwsgierigen onder jullie – het betreft de ‘Smabit’. Daar kan je wel echt goed mee snijden (gaat met die plastic kindermessen natuurlijk voor geen meter), maar het is makkelijker te hanteren dan een normaal mes. Binnenkort ga ik daarmee aan de slag met Marie. Annick vind ik met drie jaar echt nog iets te jong. Tijd zat zou ik zeggen,…..hoewel…..ondertussen….

heeft maar 1 persoon hier in het gezin een heus chocolade diploma en ik ben het (helaas) niet…..

Fijn weekend allemaal.

4 Comments

 1. Marianne Hondong - den Adel

  april 8, 2017 at 6:58 pm

  Geweldig!! Wat doen de kinderen veel betreft koken. Hier (nl) is dat beperkt op de peuterspeelzaal … Meer van waar komt iets vandaan .. Boom , geit, koe ( ook belangrijk 😉

  Reply
  • Lisette

   april 9, 2017 at 6:19 am

   Hi Marianne – Ja, leuk hè?! Ik verbaas me er ook over hoor.

   Reply
 2. Claudia

  april 9, 2017 at 9:13 am

  Wat knap van Marie! En wat fijn ook voor dat andere draakje wat bij het bwwwownie-filmpje zo hard riep “en ik met chocola!” 🙂
  Dikke kus,
  Clau

  Reply
 3. Ella

  september 20, 2017 at 10:14 am

  Daar wordt ik nou blj van. Gewoon inpassen in de opvoeding.

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress