Onze Franse keuken

VEGA wraps met bloemkoolcurry

Vega | januari 28, 2017 | By

Ik moet eerlijk zeggen dat VEGA dagen bij ons niet zo vaak voorkomen. Ik maak wel vegetarische gerechten, maar vul ze dan toch altijd aan met een beetje kip of een stukje vis. Anders heb ik (en Arjan zeker) een beetje het gevoel dat ik iets mis. Dit is één van de weinige gerechten, waar ik echt verder niets bij maak.

Het mag duidelijk zijn, dat ik dit dan dus ook nooit samen met Arjan eet. Compleet VEGA en dan ook nog eens een gerecht met bloemkool in de hoofdrol. Bovendien gaat er koriander doorheen. Nee, daar maak ik hem echt niet blij mee. Dus vanavond eet Arjan pizza en geniet ik van deze wraps. Allebei blij. Het recept voor de bloemkoolcurry komt uit Simply Nigella. Zij serveert daar naanbroodjes bij. Ik ga voor wraps met wat frisse sla. Dat eet ook lekker makkelijk trouwens. Ideaal voor een vlees en/of vis vrij dagje. Ik eet restjes (en aangezien ik de enige ben, die dit eet – is dat dus altijd het geval) lekker de volgende dag als lunch.

 

VEGA wraps met bloemkoolcurry

Voorbereidingstijd25 min
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 8 tortilla's
  • - sla
  • - 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • Voor de curry
  • - 1 bloemkool
  • - 2 theelepels grof zeezout of vlokken
  • - 2 laurierblaadjes
  • - 1 eetlepel kokosolie olijfolie kan ook
  • - 2 lenteuitjes
  • - 2 theelepels fijngehakte verse gember
  • - zaadjes uit 3 kardemompeulen
  • - 1 theelepel komijnzaad
  • - 1 eetlepel fijngehakte koriandersteeltjes
  • - 2 theelepels Thaise rode currypasta Nigella gebruikt overigens 4 eetlepels- maar dat is naar mijn smaak véél te heftig - hangt waarschijnlijk ook af van het merk dat je gebruikt - let dus op en pas aan naar je eigen smaak
  • - 400 ml kokosmelk
  • - 75 gram cashewnoten

Bereiding

  • - Breng een grote pan water aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de zoutvlokken en laurierblaadjes in het kokende water en voeg de bloemkoolroosjes toe en kook 5 minuten (beetgaar). Giet af.
  • - Verhit de (kokos)olie in een middelgrote pan (waar alles in past - en die een deksel heeft). Hak de lenteuitjes in kleine ringetjes en doe ze in de pan. Voeg ook de gehakte gember, kardemomzaadjes, komijnzaad en fijngehakte koriandersteeltjes toe. Bak alles een minuut op halfhoog vuur.
  • - Voeg dan de currypasta toe en roer alles goed door elkaar. Giet dan de kokosmelk erbij, roer nogmaals en breng het geheel aan de kook. Doe de bloemkoolroosjes in de pan. Leg de deksel erop en draai het vuur laag. Laat de bloemkool 10 minuten stoven.
  • - Rooster de cashewnoten even kort in een koekenpan. Roer ze door de curry.
  • - Warm de wraps even snel op. Ik doe dat zelf altijd even in de oven, maar ik ken ook mensen die dat liever in een koekenpan doen of in de magnetron.
  • - Leg een wrap op een bord. Leg er wat sla op. Schep de bloemkoolcurry erop en bestrooi met wat fijngehakte koriander. Rol op en neem een grote hap. Enjoy!

Opmerking

Adapted from Simply Nigella

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment