Onze Franse keuken

Courgettenoedels met pecannotenpesto en pittige garnalen

Vis | januari 14, 2017 | By

Weer een fijne gezonde maaltijd vandaag. Dit is één van mijn favorieten op dit moment. Je maakt deze courgettenoedels (of courgettespaghetti) met een spiraalsnijder. Vervolgens draai je een pesto van pecannoten en verse basilicum. Die maak je zonder parmezaanse kaas en dat maakt hem natuurlijk ook weer een tikkie gezonder…De garnalen bak je even kort met wat chilivlokken erover en de courgettenoedels kook je letterlijk slechts 1 minuut. Klaar ben je. Snel, simpel en gezond.

Ik raad je wel aan om deze pesto echt alleen te gebruiken voor courgettenoedels, of andere groentenoedels. Als je hem door normale noedels of spaghetti roert, dan is hij wat aan de flauwe kant. Daar kwamen we toevallig achter, toen ik dit recept van de week maakte. Ik dacht, ‘Arjan is geen fan van deze veel te gezonde ‘nep-noedels’ – dus roer ik het voor hem gewoon door wat spaghetti’. Dat bleek te flauw, terwijl ik er voor hem juist wat extra pesto doorheen had geroerd. Dat werkt dus om één of andere reden niet. Bij courgettenoedels is hij daarentegen wel bijzonder smaakvol. Probeer het maar eens. Fijn weekend allemaal!

Courgettenoedels met pecannotenpesto en pittige garnalen

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 2 courgettes
  • - 200 gram middelgrote garnalen gepeld en schoongemaakt (type 'crevettes')
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - chilivlokken naar smaak
  • Voor de pecannotenpesto
  • - 50 gram pecannoten
  • - handvol verse basilicum 10 gram
  • - 1/2 teentje knoflook
  • - zeezout & versgemalen peper
  • - 2 eetlepels citroensap
  • - 6 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • - Snijd de courgettes met een spiraalsnijder in mooie dunne noedels.
  • - Doe alle ingrediënten voor de pesto in je keukenmachine en draai tot een grove pesto.
  • - Vul een pan met water en breng dit aan de kook.
  • - Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hier de 2 eetlepels olijfolie in. Bak de garnalen kort en bestrooi ze met chilivlokken.
  • - Kook tegelijkertijd de courgettenoedels 1 minuut en spoel ze dan kort af met koud water. Als het goed is zijn ze dan lauwwarm.
  • - Roer de pesto door de noedels en verdeel over twee borden.
  • - Schep de pittige garnalen erop en serveer gelijk. Bon appetit!

Comments

  1. Leave a Reply

    inge
    februari 3, 2017

    Wat een heerlijk recept, heel verrassend, die pecannotenpesto. Een verrukkelijke combinatie met de courgettenoedels. En snel klaar! Dit wordt een favoriet, bedankt.

    • Leave a Reply

      Lisette
      februari 5, 2017

      Hi Inge, graag gedaan. Is ook één van mijn persoonlijke favorieten op dit moment. Groetjes uit Frankrijk

Leave a Comment