Onze Franse Keuken

Kerst: Krabcocktail met avocadomousse

krabcocktail

kerst, Vis, Voorgerecht | december 11, 2016 | By

Een krabcocktail is altijd zo’n fijne crowd pleaser. Een toegankelijk fris en licht voorgerecht. Net weer even anders dan de standaard garnalencocktail. Ik hou hem simpel. Alleen wat frisse grapefruit en fijngehakte koriander erdoor. Voor de korianderhaters onder jullie, no worries, vervang het simpelweg door kervel of platte peterselie. Ook lekker.

Het geheim van de avocadomousse zit hem in de toevoeging van een beetje Worchestersauce. Dat maakt nou net het verschil. Echt, probeer het maar eens. Maak de avocadomousse pas vlak voor het serveren. Dit in verband met het risico van verkleuren van de avocado. Kan prima, want dat is serieus hooguit twee minuten werk. 

Vanaf morgen bombardeer ik jullie met kerstinspiratie voor het hoofdgerecht. Ik hoop dat jullie me inmiddels nog niet zat zijn….Fijne zondag allemaal….

Krabcocktail met avocadomousse

Totale tijd10 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 250 gram krabvlees
  • 1 rode grapefruit
  • gemengde sla
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander of platte peterselie /of kervel

Voor de avocadomousse

  • 2 avocado's
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels Worcestersauce
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1/2 teentje knoflook
  • zeezout en versgemalen peper

Bereiding

  • Doe je krabvlees in een kommetje.
  • Pel de grapefruit en haal het vruchtvlees uit de vliesjes. Breek de partjes in kleine stukjes en doe ze bij het krabvlees in de kom. Voeg de fijngehakte koriander (of peterselie/kervel) toe. Hussel even door elkaar.
  • Verdeel de sla over je serveerschaaltjes. Ik gebruik glazen schaaltjes, maar je kunt uiteraard ook cocktailglazen nemen.
  • Bedek de sla met het krabvleesmengsel.
  • Maak dan de avocadomousse: Halveer de avocado's, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe die in een keukenmachine, samen met het citroensap, Worchestersauce, de crème fraiche, knoflook, een snuf zeezout en wat versgemalen peper. Meng tot een gladde mousse.
  • Verdeel de mousse over de krab (gebruik eventueel een slagroomspuit voor een mooi toefje). Nog één laatste draai aan de pepermolen boven de kommetjes en serveren maar...Bon appetit.

4 Comments

  1. Carolien

    december 27, 2016 at 12:23 pm

    Een lekker, licht voorgerecht. De grapefruit maakt het heel fris. De advocadomousse is heerlijk. Helaas was de krab uit blik niet zo lekker, maar dat doet niets af aan het recept.

    Reply
    • Lisette

      december 28, 2016 at 8:10 am

      Hi Carolien – Volgende keer (kerst) met vers krabvlees proberen – echt de moeite waard. Groetjes uit Frankrijk

      Reply
  2. Els

    december 31, 2016 at 5:18 pm

    Top die avocadomousse! Ik heb het met gerookte zalm gecombineerd. Lekkerrrr.

    Reply
    • Lisette

      januari 2, 2017 at 8:42 am

      Ook een lekkere combi inderdaad.

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress