Onze Franse Keuken

Dille sinaasappel pesto

Dille, sinaasappel en pistachenootjes. Een beetje knoflook erbij, nog wat zout erover en dan natuurlijk een flinke scheut olijfolie erdoor. Even mixen in de keukenmachine en klaar. In een handomdraai gemaakt en heerlijk fris. Deze pesto past heel goed bij gerechten met vis, schelp- en schaaldieren. 

Smeer een laagje van deze pesto over kabeljauwfilet en dan hup de oven in. Of bedek een toastje met dit goedje en beleg het vervolgens met wat gerookte zalm. Smullen. Tover eenvoudige gerechtjes om tot originele kerstrecepten. Kleine moeite, groot effect. Wat ook fijn is: Je kunt deze pesto makkelijk een paar dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Meer tips gewenst? Kijk dan morgen weer even op mijn blog. Dan post ik een simpel (lees: zo gemaakt) kerst voorgerecht, waar ik deze pesto bij gebruik.

Dille Sinaasappel pesto

Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - handje verse dille 7 gram
  • - 20 gram gepelde pistachenootjes
  • - 1/2 teentje knoflook in vieren gesneden
  • - 1/2 theelepel sinaasappelrasp
  • - 2 eetlepels vers sinaasappelsap
  • - snuf grof zeezout
  • - 3 à 4 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • - Doe de dille, pistachenootjes, stukjes knoflook, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, zeezout en olijfolie in je keukenmachine.
  • - Mix totdat je een mooie smeuïge pasta hebt.

 

5 Comments

  1. Gwen Bron

    december 6, 2016 at 7:17 pm

    Hoi Lisette,toevallig een keer op je site gekomen,op zoek naar meringue recept. Die zijn prima gelukt.Ik vind het heel leuk wat je schrijft en recepten
    kloppen echt! Dankjewel

    Reply
    • Lisette

      december 6, 2016 at 9:21 pm

      Hi Gwen, bedankt voor je lieve berichtje. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

      Reply
  2. Jessica

    december 13, 2016 at 10:56 am

    Woah ik ben dol op al deze ingredienten maar het was nooit in me opgekomen om er een pesto van te maken! 🙂 ik ga het snel eens proberen.

    Reply
  3. Carolien

    december 27, 2016 at 12:20 pm

    Tweede kerstdag deze heerlijke pesto gegeten met gerookte zalm. Al eerder klaargemaakt, dus ideaal voor tweede kerstdag. Dit is een blijvertje.

    Reply
    • Lisette

      december 28, 2016 at 8:08 am

      Leuk Carolien – fijn dat hij zo in de smaak valt. Groetjes uit Frankrijk

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress