Dille sinaasappel pesto

Dille, sinaasappel en pistachenootjes. Een beetje knoflook erbij, nog wat zout erover en dan natuurlijk een flinke scheut olijfolie erdoor. Even mixen in de keukenmachine en klaar. In een handomdraai gemaakt en heerlijk fris. Deze pesto past heel goed bij gerechten met vis, schelp- en schaaldieren.
Smeer een laagje van deze pesto over kabeljauwfilet en dan hup de oven in. Of bedek een toastje met dit goedje en beleg het vervolgens met wat gerookte zalm. Smullen. Tover eenvoudige gerechtjes om tot originele kerstrecepten. Kleine moeite, groot effect. Wat ook fijn is: Je kunt deze pesto makkelijk een paar dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Meer tips gewenst? Kijk dan morgen weer even op mijn blog. Dan post ik een simpel (lees: zo gemaakt) kerst voorgerecht, waar ik deze pesto bij gebruik.
Dille Sinaasappel pesto
Ingrediënten
- - handje verse dille 7 gram
- - 20 gram gepelde pistachenootjes
- - 1/2 teentje knoflook in vieren gesneden
- - 1/2 theelepel sinaasappelrasp
- - 2 eetlepels vers sinaasappelsap
- - snuf grof zeezout
- - 3 à 4 eetlepels olijfolie
Bereiding
- - Doe de dille, pistachenootjes, stukjes knoflook, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, zeezout en olijfolie in je keukenmachine.
- - Mix totdat je een mooie smeuïge pasta hebt.
Gwen Bron
december 6, 2016 at 7:17 pmHoi Lisette,toevallig een keer op je site gekomen,op zoek naar meringue recept. Die zijn prima gelukt.Ik vind het heel leuk wat je schrijft en recepten
kloppen echt! Dankjewel
Lisette
december 6, 2016 at 9:21 pmHi Gwen, bedankt voor je lieve berichtje. Groetjes uit Frankrijk, Lisette
Jessica
december 13, 2016 at 10:56 amWoah ik ben dol op al deze ingredienten maar het was nooit in me opgekomen om er een pesto van te maken! 🙂 ik ga het snel eens proberen.
Carolien
december 27, 2016 at 12:20 pmTweede kerstdag deze heerlijke pesto gegeten met gerookte zalm. Al eerder klaargemaakt, dus ideaal voor tweede kerstdag. Dit is een blijvertje.
Lisette
december 28, 2016 at 8:08 amLeuk Carolien – fijn dat hij zo in de smaak valt. Groetjes uit Frankrijk