Onze Franse Keuken

Coquilles met avocado en mango

kerst, Vis, Voorgerecht | december 7, 2016 | By

Coquilles met dille sinaasappel pesto op een bedje van avocado en mango. Een fijn licht voorgerecht voor het kerstdiner. Het ziet er niet alleen mooi uit op het bordje, het is ook lekker fris van smaak. Ik vind dat altijd wel een fijn idee. Een beetje luchtig beginnen. Je hebt namelijk meestal nog minstens 2 gangen te gaan op zo’n avond. 

Dit gerecht heb je binnen 10 minuten op tafel staan. De pesto kan je namelijk dagen van tevoren maken. Op de avond zelf snij je vlak voor het serveren (in verband met het verkleuren) de mango en avocado in plakjes, of blokjes, of kerststerren. Ik zou zeggen – leef je uit. Hou 2 coquilles per persoon aan en bak ze kort. Beetje pesto over het geheel en klaar….

Coquilles met avocado en mango

Voorbereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 8 coquilles
  • 2 avocado's
  • 2 mango's
  • 1 portie dille sinaasappel pesto zie blogpost 6/12/2016
  • zout & peper
  • olijfolie

Bereiding

  • Schil de avocado en mango en snijd in plakjes (vormpjes). Leg de plakjes dakpansgewijs, om en om, op bordjes.
  • Dep de coquilles goed droog en bestrooi ze aan beide kanten met zout & peper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles ongeveer 1,5 à 2 minuten. Ze moeten aan de buitenkant mooi lichtbruin krokant zijn en van binnen nog een beetje glazig.
  • Schep wat pesto op een snijplank en rol de warme coquilles erdoor. Zorg dat ze bedekt zijn met een klein laagje. Verdeel de coquilles over de borden.
  • Verdun nog wat van de pesto met een beetje olijfolie, zodat je een dressing achtige substantie krijgt. Voorzie ieder bordje van 1 à 2 eetlepels van de pestodressing en serveer. Bon appetit!

2 Comments

  1. Ludo

    december 7, 2016 at 8:34 pm

    Hallo Lisette,

    Ziet er erg lekker uit, maar hoe snij je avocado / mango in mooie plakjes met de harde pitten die in beide zitten? Eerst halveren, dunschiller en uit beide helften de plakjes snijden?

    Reply
    • Lisette

      december 8, 2016 at 1:14 pm

      Hi Ludo, ja dat is een goede optie. Zelf kies ik ook regelmatig voor de ‘luie’ manier. Gewoon door de fijne snijstand van de mandoline halen en als je op de pit stuit even terughalen, de avocado/mango een kwartslag draaien en weer opnieuw over het ding halen. Succes. Ik hoop dat het smaakt. Groetjes, Lisette

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress