Onze Franse Keuken

Voorproefje winterprogramma ‘Onze Franse Keuken’

Uncategorized | oktober 4, 2016 | By

Hallo allemaal – daar ben ik dan eindelijk. Na een zeer drukke zomer is de rust zo goed als wedergekeerd op La Panacée. Dus kan ik nu fijn het bloggen weer oppakken. Voor komende winter staat er een vol programma op de planning. Nieuwsgierig? Hier vast een klein voorproefje van ‘things to come’:

Recepten:

Ten eerste hebben jullie de 4 gerechten van de zomerstop collagefoto nog van mij tegoed. Ook heb ik afgelopen zomer aan de mama van de driejarige Willem beloofd, dat ik het recept van de speciaal voor hem gecreëerde kruidenboter zou posten. Check. Komt er aan! Daarnaast natuurlijk veel testrecepten. Zo ga ik in ieder geval een soufflé maken. Je weet wel, zo’n ding dat ze bij Masterchef vaak als eliminatie opdracht krijgen. Ik ben benieuwd of het nou echt zo moeilijk te maken is. Er is maar één manier om daar achter te komen… 

Nieuw item: Lezersvragen

Dit seizoen kwam mijn blog tijdens de table d’hôte avonden regelmatig ter sprake. Ik kreeg veel leuke tips en vragen. Daardoor kwam ik op het idee om een nieuw item te starten op mijn blog. Ik ga lezersvragen behandelen. Ik heb al een aantal dingen op de planning staan. Zo vroeg Jan me naar een recept voor knoflooksoep. Voor hem heb ik een heerlijke gepofte knoflooksoep bedacht en uiteraard deel ik hem met jullie. Marian vindt het lastig om Amerikaanse maten om te zetten naar Nederlandse maatstaven. Ze vroeg of ik misschien een handig overzicht heb. Dat heb ik en binnenkort zie je dat op mijn blog. Zit jij nou met een kookvraag, of zoek je een specifiek recept? Stuur me een mailtje en wie weet behandel ik jouw e-mail hier op mijn blog.

Samen koken op afstand

Mijn blog is niet compleet zonder het inmiddels bekende ‘samen koken op afstand’. Mijn vriendin Inge is heel erg druk met haar eigen bedrijf, maar hopelijk lukt het ons om toch af en toe een testsessie te doen. 

Vlog….

Tja, en dan nog een belangrijk punt: ‘to vlog or not to vlog’? Overhalen wil ik het niet noemen, maar het is me wel duidelijk geworden dat jullie graag kookfilmpjes willen zien. Na veel wikken en wegen zit ik nu zelf ook in de ‘to vlog’ mood. Dus komende winter een voorzichtige eerste poging…

-??- Challenge

Tot slot nog een laatste tipje van de sluier…ik heb een hele leuke, bijzondere en vooral ‘gezonde’ uitdaging voor mezelf op de planning staan… daarover later meer. 

Nu eerst maar eens aan de slag. C’est parti!

6 Comments

 1. Sophie

  oktober 4, 2016 at 2:28 pm

  Hoi, wat een leuke plannen! Ik ben ooit begonnen met de klassiekers zoals citroensouffle en chocoladesouffle. Maar war bij ons thuis veel meer aansloeg waren varianten zoals andijviesouffle! Ik zou dus zeker ook de hartige kant op gaan experimenteren…

  Reply
  • Lisette

   oktober 8, 2016 at 6:03 pm

   Hi Sophie, bedankt voor de tip! Ik ga zeker beginnen met een hartige variant….te weten een Kaassouffle…..

   Reply
 2. Anna

  oktober 4, 2016 at 3:02 pm

  Hallo Lisette, fijn om je berichtje weer te lezen, leuk zo enthousiast je weer binnen komt, je maakt me weer heel nieuwsgierig! Wat een schitterende foto van je mooie dochters!

  Reply
  • Lisette

   oktober 8, 2016 at 6:02 pm

   Hi Anna, leuk dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt. Bedankt voor je lieve compliment voor mijn meiden. Groetjes uit Frankrijk

   Reply
 3. Claudia

  oktober 4, 2016 at 8:18 pm

  Gezellig dat je er weer bent 🙂 En gelijk met een hele leuke foto van je meiden. Dat spul groeit ook maar gewoon door, alsof ze Pokon eten! Ik ben heel benieuwd naar je eerste vlog en voor wat betreft die gezonde uitdaging… ik heb een vaag vermoeden 😉
  Hele dikke kus, Clau

  Reply
  • Lisette

   oktober 8, 2016 at 5:59 pm

   Hi lieve blogfee, ja niet normaal hè – hoe snel die meiden groeien. De jongste is al net zo’n kletskous als mams 🙂
   Enne,…..sssstttt, niets verklappen, maar je vermoeden klopt uiteraard als een bus. Dikke zoen

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress