Onze Franse keuken

5 redenen om Lemoncurd zelf te maken

Uncategorized | mei 19, 2016 | By

Lemoncurd.  Een heerlijke frisse zachte citroenspread. Ideaal als smaakmaker voor je baksels. Zelf gebruik ik het als basis voor onze kwarktaart. Voeg eens een laagje toe op de bodem van je traditionele appeltaart. Of smeer gewoon een beetje op een croissantje of stukje brioche.

Ik krijg regelmatig mailtjes van volgers, dat zij de ‘kant en klare’ potjes lemoncurd niet kunnen vinden. Veel supermarkten hebben een speciale afdeling met Engelse producten, maar ook hier in Frankrijk staat het er niet altijd tussen. Zelf maakte ik lemoncurd de eerste keer noodgedwongen zelf, omdat ik de potjes gewoon niet kon krijgen. Toen ik eenmaal doorhad hoe simpel het zelf te maken is, was ik om. Exit kant en klare lemoncurd – ik zweer bij mijn zelfgemaakte versie.

Waarom? Nou hier zijn 5 redenen:

1 Lemoncurd bestaat uit slechts 4 algemeen verkrijgbare ingrediënten

Citroensap, ei, suiker en boter. Meer is het niet.

2 Zelf maken is véél goedkoper

Voor de prijs van één pot in de winkel maak je zelf minstens 4 potten.

3 Het is lang houdbaar

Zelfgemaakte lemonucurd is ongeopend 6 maanden houdbaar. Geopend, mits in de koelkast bewaard, twee weken.

4 Kost je slechts een kwartiertje om te maken

Serieus, iedereen kan het. Gewoon een kwestie van een beetje roeren…..

5 Het is gewoon lekkerder.

Zelfgemaakte lemoncurd heeft geen ‘chemisch’ bijsmaakje. Het is eerder ‘romig zuur’ dan ‘zuur-zuur’.

Heb ik je overtuigd? Mooi! Kijk dan morgen op mijn blog voor mijn ‘no fail’ lemoncurd recept. 

 

Comments

 1. Leave a Reply

  Marleen
  mei 19, 2016

  Mmmm….ik ga morgen kijken, want je lemoncurd kwarktaart was verrukkelijk!! <3

  • Leave a Reply

   Lisette
   mei 19, 2016

   Hi Marleen, thanks! Was erg gezellig! Hoop dat de reis voorspoedig verloopt?

Leave a Comment