Onze Franse keuken

Zwarte olijven tapenade

Zelfgemaakte zwarte olijven tapenade is altijd goed. Een klassiek onderdeeltje van een gezellige borreltafel. Lekker op een stokbroodje. Dit is mijn standaardversie. Weet je wat ik trouwens ook regelmatig doe? Ik gebruik een beetje van dit mengseltje als basis voor een sladressing. Aanstaande zaterdag laat ik op mijn blog een voorbeeld van zo’n salade zien.

Zwarte olijven tapenade

Totale tijd3 min
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 150 gram zwarte olijven ontpit
  • - 100 ml olijfolie
  • - 5 anjovisfilets
  • - 1 eetlepel kappertjes
  • - 1 teentje knoflook
  • - 1/2 theelepel cayennepeper

Bereiding

  • - Doe alle ingrediënten met elkaar in een keukenmachine en meng tot je een grove massa hebt.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment