Salade met gemarineerde artisjok, feta en tapenade-vinaigrette
Afgelopen week heb je op mijn blog zowel gemarineerde artisjok als zwarte olijven tapenade in borrelhapversie langs zien komen. In deze salade breng ik ze op een andere manier samen. De peperige rucola, romige feta en zwarte olijven vormen een mooie aanvulling op de artisjok. Ik maak het geheel af door de al genoemde olijven tapenade als basis te nemen voor een vinaigrette. Het resultaat is deze heerlijke salade, die er ook nog eens prachtig uitziet. Dit mag je mij iedere dag voorschotelen. Ik hoop dat jij hem ook een keertje uitprobeert.
Salade met gemarineerde artisjok, feta en een tapenadevinaigrette
Porties: 4
Ingrediënten
- - 1 portie gemarineerde artisjok zie eerdere blogpost
- - 100 gram feta in blokjes gesneden
- - 50 gram rucola
- - 10 zwarte olijven ontpit
- Voor de tapenadevinaigrette
- - 1 volle theelepel zwarte olijven tapenade zie vorige blogpost
- - 1 eetlepel citroensap
- - 1 eetlepel witte wijn azijn
- - 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
- - Verdeel de rucola over een schaal. Leg de gemarineerde artisjokhelften op de sla. Voeg de olijfjes en blokjes feta toe.
- - Hussel de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en giet hem over de salade. Bon appetit!