Originele borrelhap: Kipknabbels

Kipknabbels! Dit vind ik nou zo’n leuke ontdekking. Ik zag het recept in de meest recente aanwinst van mijn kookboekenverzameling: ‘Simply Nigella’. Lekker zout, ideaal voor bij de borrel en vooral heel origineel. Eén puntje; je hebt kippenvelletjes nodig. Nou is dat hier in Frankrijk geen enkel probleem. Hier koop je kippendijen namelijk standaard met bot en vel. Dus als ik de kipovenschotel van Annabel Langbein maak – één van mijn favorieten – dan gebruik ik de overtollige velletjes voor deze borrelhap. Ik denk dat je in Nederland en België bij de poelier terecht kunt voor kippendijen met vel.
De velletjes leg je op een rooster boven een braadslee. Je smeert ze in met zout en cayennepeper. Een half uurtje in een hete oven roosteren. Dan even af laten koelen en in stukjes breken. Lekker bij een koud biertje. Proost!
Kipknabbels
Ingrediënten
- - 200 gram kippenvel
- - 1/4 theelepel zout
- - 1/4 theelepel cayennepeper
- - olijfolie voor het invetten
Bereiding
- - Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een rooster, dat op een braadslee past, in met olijfolie. Leg de kippenvelletjes naast elkaar op het rooster en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Strooi het zout en cayennepeper over de velletjes.
- - Zet het rooster op de braadslee (die fungeert als opvangbak voor het vet) en schuif het geheel in het midden van de oven en rooster de kippenvelletjes in 30 minuten bros en goudkleurig. Let op dat ze niet aanbranden.
- - Haal uit de oven. Haal de velletjes voorzichtig van het rooster (met een spatel) en laat afkoelen. Breek ze in kleine stukken en serveer. Enjoy!
Jeroen
mei 11, 2020 at 4:57 pmKlinkt heel erg lekker. Maar waar haal ik in Nederland kippenhuid?
Lisette
mei 11, 2020 at 8:53 pmHi Jeroen – ik zou het bij een poelier proberen. Groetjes, Lisette
Ludo
mei 2, 2022 at 4:14 pmBij de Sligro kun je ze in grote hoeveelheden krijgen (ingevroren).
Lisette
mei 8, 2022 at 3:48 pmHi Ludo, goed om te weten. Bedankt voor de tip.
Francis
september 5, 2020 at 7:21 pmHier is het gewoon te verkrijgen via de poelier. Ik betaal voor twee kilo kippenvel 2 euro omdat het nog steeds als een restproduct gezien word.