Onze Franse Keuken

Mosterd met Absint

Saus/Chutney/Pesto | maart 24, 2016 | By

Afgelopen weekend kwam blogfee Clau bij ons langswaaien met manlief en schoonzus. Ze kwamen gezellig eten en ik schotelde ze één van hun favoriete gerechten – onze ‘La Panacée’ pasta carbonara – voor. We hebben even heerlijk bij kunnen kletsen en de avond vloog voorbij. Gelukkig zien we ze snel terug, want ze komen tijdens het seizoen weer een weekje vakantie bij ons vieren.

Clau bracht een lief kookcadeautje voor me mee. Ze weet namelijk, dat ik dol ben op mosterd en dus had ze in Brive-la-Gaillarde deze drie potjes op de kop getikt. Vooral de ‘Moutarde à l’Absinthe’ vind ik gaaf. Die kleur alleen al.. mooi groen is niet lelijk….

Absint is een sterke bittere drank met een anijsachtige smaak. Vroeger was het drankje verboden, omdat één van de bestanddelen ‘thujon’ hallucinaties zou opwekken. Mooi verhaal, wel allang achterhaald – dus wees gerust – je kunt het gewoon veilig drinken.

Deze mosterdvariant zou volgens de gebruiksaanwijzing heel goed passen bij visgerechten – ja, dat snap ik – gezien de anijsachtige smaak. Ik zie gelijk een visstoofpannetje met venkel voor me met een flinke lepel van deze mosterd erdoor. Of wat dacht je van de traditionele garnalencocktail, maar dan met een absintmosterd-mayonaise erover in plaats van cocktailsaus, of.. of… Afijn, genoeg ideeën. Thanks voor de kookinspiratie lieve blogfee – tot snel!

 

3 Comments

  1. Claudia

    maart 24, 2016 at 10:38 pm

    Mooie foto, Lies! Ik ben heel benieuwd waar we de absint-mosterd allemaal in terug gaan vinden 😉
    Dikke kus,
    Clau

    Reply
  2. Kitty

    november 29, 2016 at 9:22 pm

    Helaas is de mosterdwinkel er niet meer in Brive. Ik was er in sept. ’16 naar op zoek omdat ik een jaar daarvoor ook die mooie groene mosterd had gekocht. Waar is die winkel gebleven?

    Reply
    • Lisette

      december 5, 2016 at 6:47 am

      Hi Kitty, ik haal mijn speciale mosterdjes tegenwoordig in Collonges-la-rouge (bij mosterdmuseum). De potjes speciale mosterd zijn in Brive nog wel verkrijgbaar. Dan moet je naar de delicatesse-zaak achter het grote plein. Die verkoopt (onder andere) ook moutorde-de-brive en deze mosterd met absint. Groetjes uit Frankrijk

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress