Kipshoarma uit de oven
Een recept naar mijn hart. Ik ben namelijk dol op een broodje shoarma op zijn tijd. Enige tijd terug probeerde ik al eens een zelfmaak variant, met succes. Deze versie uit de oven van Nigella is ook top. Bijkomend voordeel: Hij is heel makkelijk te maken en supermals. Grove stukken kippendij lekker een paar uur laten marineren in een heerlijk kruidenmengsel. Dan in een braadslee kieperen en een half uurtje in de hete oven. Kebabbroodje, ijsbergsla en knoflooksaus erbij en klaar ben je.
Tip: Ik vind de verhoudingen, zoals aangegeven in het recept, helemaal goed. Van Arjan had het wel wat pittiger gemogen. Hou jij nou ook van pittig, voeg dan wat extra chilivlokken toe aan het marinademengsel.
Kipshoarma uit de oven
Ingrediënten
- - 12 kippendijen zonder vel of bot
- - 2 citroenen
- - 100 ml olijfolie
- - 4 tenen knoflook
- - 2 laurierblaadjes
- - 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- - 2 theelepels komijnpoeder
- - 1 theelepel korianderpoeder
- - 1 theelepel gedroogde chilivlokken
- - 1/4 theelepel kaneelpoeder
- - 1/4 theelepel versgeraspte nootmuskaat
- - 2 theelepels grof zeezout
Voor erbij
- - kebabbroodjes
- - ijsbergsla
- - knoflooksaus
Bereiding
- - Neem een grote diepvrieszak en zet deze in een kom. Giet de olijfolie in de zak. Rasp vervolgens de citroenen en pers ze uit. Doe de rasp en het sap ook in de zak. Pers de teentjes knoflook uit boven de zak en voeg laurierblaadjes, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilivlokken, kaneelpoeder, nootmuskaat en zout toe.
- - Snij de kippendijen in grove stukken en doe ze in de zak. Knoop de zak dicht en hussel alles goed door elkaar (wrijf en schud de zak tussen je handen). Leg de zak terug in de kom en zet hem in de koelkast. Laat alles een paar uur (of een nachtje) marineren in de koelkast.
- - Haal de kom uit de koelkast en laat de kipshoarma op kamertemperatuur komen, terwijl je de oven laat voorverwarmen op 220 graden. Kieper de kipshoarma in een lage braadslee/ovenschaal en zorg ervoor dat de stukken kip naast elkaar liggen en elkaar niet overlappen. Schuif de braadslee in het midden van de oven en bak 30 minuten.
- - Schuif een minuutje of twee, voordat de kipshoarma klaar is, de kebabbroodjes ook even in de oven. Haal, als de ovenwekker gaat, zowel de shoarma als de broodjes uit de oven.
- - Zet borden klaar. Snij de broodjes in de lengte doormidden. Bedek de onderste helft met ijsbergsla. Schep daar stukken kipshoarma op. Een beetje knoflooksaus erover en afdekken met de bovenste helft van het broodje. Bon appetit!
Claudia
maart 21, 2016 at 2:12 pmShoarma uit de oven? Wat een top idee! Gaan we doen. En mocht ie nog niet pittig genoeg zijn, dan hebben we tegenwoordig Frank’s Red Hot Sauce binnen handbereik – een soort vloeibare cayennepeper waar de tranen van in je ogen schieten. Lekker!
Dikke kus,
Clau
Petri
maart 25, 2016 at 8:55 pmEcht een heel erg lekker recept. wij hebben er een salade met geroosterde kikkererwten bij gegeten.
groet,
Petri
Lisette
april 8, 2016 at 3:03 pmOh, dat klinkt goed Petri! Doe ik de volgende keer ook. Groetjes uit Frankrijk, Lisette